|

'Hiç kimseye kırgınlığım yok' dedi cezaevine girdi

00:00 - 25/04/2012 Wednesday
Güncelleme: 16:02 - 25/04/2012 Wednesday
Yeni Şafak
'Hiç kimseye kırgınlığım yok' dedi cezaevine girdi
'Hiç kimseye kırgınlığım yok' dedi cezaevine girdi

Susurluk davasından aldığı 5 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, cezasını çekeceği Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na teslim oldu.


Önce Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden Mehmet Ağar, Yenipazar Cezaevi'ne saat 15.35 sıralarında eskort eşliğinde geldi. Cezaevi önünde kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Ağar, hiç kimseye kırgınlığının olmadığını söyledi.


Ağar, “Değerli arkadaşlar, bugüne kadar sizi çok yorduk, bundan sonra yormayacağım, rahat olun. Dediğim gibi bunu bir görev kusuru olarak düşünün. Bununla beraber bu birliktelik içerisinde, bu düşüncem içerisinde terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa bu süreci de bir görev olarak görüyorum. Bin şükür ki bugüne kadar olan hizmetimizde, halk tabiriyle söyleyeyim, ehli imana da ehli namusa da ehli vatana da hiç kimseye zararımız dokunmamıştır. Hep bunun gayreti içerisinde olduk ama sonuçta böyle bir tecelli olmuşsa bu önce Allah'ta, sonra devletten gelendir, bu da başımızın üzerindedir. Bizim meselemiz Türkiye'nin geleceğinin, 75 milyonun kardeşçe, birlikte, huzur içinde yaşamasıdır. Onun dışında hiç gayemiz olmadı, ona dikkat ettik. Dolayısıyla bu vatan toprağında geçireceğimiz sürede vatanımızın toprağı olduğu için girdiğimizden beri değerli hemşehrilerimizin yakın ilgisinden dolayı gayet huzur içerisindeyim. Allah'a yüz bin şükür. Allah, millete ve devlete zeval vermesin.” dedi.


Bugüne kadar milletini ve sevenlerini üzecek bir şey yapmadığını ifade eden Ağar, “Dediğim gibi ne milletimi ne sevenlerimi üzecek mahcup edecek hiçbir davranışımız olmadı. Allah yardımcımız olsun.” diye konuştu.


Basın mensuplarının, kırgınlığı olup olmadığı şeklindeki sorusuna Ağar, “Hiç kimseye kırgınlığım olamaz. Bu tür hizmetlerde çalışan insanlar, cumhuriyet öncesinde de sonrasında da bunların örnekleri var, devlet hizmetinde hiçbir kırgınlığımız olamaz.” cevabını verdi.


Mehmet Ağar, yaptığı açıklamanın ardından cezasını çekeceği Yenipazar K1 Tipi Ceza ve Tevkifevi'ne girdi. Ağar'a cezaevine kadar az sayıda yakını eşlik etti. Bazı kişelerin, "Siz bir millî kahramansınız." dediği duyuldu.

12 years ago