|

Hüzün değil sevinç taşıyın

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Bugün yaşanan en büyük sorun Müslümanların birbirlerine üzüntü taşıması. Halbuki bayramlar birbirimize sevinç taşımak için vardır. Kardeşlerime çağrım küskünlüklerden, yüreğinizdeki ağır yüklerden kurtulun, sevinç taşıyın'' dedi.

.
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:12 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Hüzün değil sevinç taşıyın
Hüzün değil sevinç taşıyın

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke''deki Hac İdare Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan Kurban Bayramı''nın millete ve İslam''a hayırlar, bereket, barış ve huzur getirmesini temenni etti. Kurban Bayramı''nda yapılması gerekenler olduğunu, her şeyden önce en önemli şeyin kişinin bayram sevincini yüreğinde hissetmesi olduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz''in ''Bayramda yapılması gereken en faziletli şey nedir?'' sorusuna, ''Müminlere sevinç taşımaktır'' buyurduğunu aktaran Görmez, şunları kaydetti:

YÜKLERDEN KURTULUN

"Müslümanlar Bugün birbirlerine üzüntü taşıyor, Halbuki bu bayramlar birbirlerine sevinç taşımak için vardır. İkinci en önemli husus yüreklerin en ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmaktır.Yüreklerinizin üzerindeki ağır yüklerden, küskünlüklerden kurtulun, birbirinize sevinç taşıyın.

Maalesef artık üzülerek belirteyim, yeryüzüne eman getiren bir dinin varlığı, bir güvenlik tehdidi olarak görülmeye başlandı. Şiddeti kutsayan, savaşta da olsa ahlak ve hukuk tanımayan, başka bir inanca karşı soykırım uygulayan, peygamber mezarlarını bombalamayı ibadet telakki eden bir anlayışı, doğrudan İslamiyet''e mal etmek doğru olmaz. "


10 yıl önce