|

İBB asli kusurlu: Eda Nur'un ölümünde bir tutuklama

Küçükçekmece’deki İBB parkında çukura düşerek boğulan küçük Eda Nur’un ölümünde bilirkişi İBB personelini asli kusurlu buldu. Olayla ilgili 1 kişi tutuklanırken, firari Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali S., halen aranıyor.

Şahin Şen
04:00 - 6/05/2024 Pazartesi
Güncelleme: 05:08 - 6/05/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
İBB personelleri asli kusurlu bulundu.
İBB personelleri asli kusurlu bulundu.

İstanbul Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşen Eda Nur Gezer’in (5) ölümüne ilişkin 1 kişi tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç AŞ'de görevli makine teknikeri Furkan K, kepçe operatörü Sezai A. ile tesisat ustası Fayık C'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği, 3 şüpheliden makine teknikeri Furkan K.'nın tutuklanmasına karar verdi. Olayla ilgili kepçe operatörü ve tesisat ustası ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve firari Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali S'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.


BİLİRKİŞİ TEK TEK İNCELEDİ

Öte yandan soruşturma çerçevesinde atanan bilirkişilerin hazırladıkları rapora Yeni Şafak ulaştı. Şüpheli olarak adı geçenlerin durumunun tek tek incelendiği raporda çarpıcı detaylar yer aldı. Rapora göre, İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ziya Duman 1 derecede ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Yetkilisi Ali Sukas’ın asli derecede kusurlu olduğu vurgulandı. Raporda, su sızıntısı için çalışma talimatı veren, Makine Teknikeri Furkan Keleş'in asli kusurlu olduğu ifade edildi. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'nin İş Makinesi Operatörü Sezai Ayhan'ın 1’inci derece tali kusurlu, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.' nin Tesisatçı Fayık Cansu’nun 1. derece tali kusurlu olduğu raporda yer aldı. Menekşe Parkı’na piknik için giden ailenin de özensiz davranıp çocuğa sahip çıkmadığı gerekçesiyle ikinci derece kusurlu olduğu ifade edildi.


Uyarı, önlem, levha yok!

Bilirkişi heyeti, yapı işlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’ne gönderme yaparak, uygun şekilde, kazı alanının etrafının kapatılmaması, kazı alanına giriş ve çıkışların engellenmemesi, önlem alınmaması, bölgedeki çukura düşme sonucu meydana gelebilecek riskler konusunda bölgede bulunan veya bulunacak kişi ve kişilerin bilgilendirilmesine yönelik, tehlikeli bölgenin işaretlenmemesi, buralara görünür şekilde uyarı levhalarının konulmadığını belirtti.


#İBB
#Eda Nur Gezer
#çukur
#ihmal
13 gün önce