|

İHH'dan Moğolistan'a İmam hatip lisesi

İnsani Yardım Vakfı, Moğolistan'ın batısında yer alan ve Hoton Türkleri'nin yaşadığı Tarialan kasabasına imam hatip lisesi açıyor. Yaz kursları da düzenleyen vakıf, binayı Eylül'de hizmete sokacak

Abdullah Yıldırım
00:00 - 11/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:36 - 11/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İHH'dan Moğolistan'a İmam hatip lisesi
İHH'dan Moğolistan'a İmam hatip lisesi

Müslümanların yaşadığı bölgelere hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) gönül eli, bu kez da Moğolistan'a uzandı. IHH, Moğolistan'da Hoton Türkleri'nin yaşadığı Tarialan bölgesine imam hatip lisesi açacak.

Bölgede yaz kursları başlatarak, Hoton Türkleri'ne Kur'an-ı Kerim eğitimi veren İHH, kalıcı projelerin gelişmesine öncelik veriyor. Tarialan'da biri bin 400, diğeri ise 813 metrekare olan 2 bina satın alan IHH, yapılardan birini okul, diğerini ise cami olarak hizmete sokmayı planlıyor. IHH'nin kuracağı okul, ülkede Müslümanların tek eğitim kurumu olan Bilge Tegin Ahlak Okulu'nun şubesi olacak. Müfredatı dini eğitim ağırlıklı olacak okulun Türkiye'deki imam hatip liselerinin bir benzeri olması düşünülüyor.

AÇILIŞ EYLÜL'DE

İnsani Yardım Vakfı'nın Moğolistan'ın Hoton şehrinde kurmayı planladığı imam hatip lisesi 4 derslik, mescit, laboratuvar ve idari birim yer alacak. Yapım çalışmaları süren okulun Eylül ayında başlayacak eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi amaçlanıyor. Öte yandan, İnsani Yardım Vakfı, bölgede bir ilköğretim okulunun tamir ve bakımını da üstlenirken, okula 5 adet de bilgisayar hediye etti. İnsani Yardım Vakfı'nın bin 100 öğrencinin eğitim gördüğü 2 aylık yaz kursu ise tamamlandı. Başarılı öğrencilere belgeleri takdim edildi.

17 yıl önce