|

İki müdür görevden alındı

MİT yetkilileri, KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılırken, İstanbul'da da Emniyet Müdürlüğü'nde iki müdürün görev yerlerinin değişmesi dikkat çekti. KCK soruşturmasını yürüten iki şube müdürü görevden alındı. Emniyet Müdürü Çapkın, olayı 'Rutin' sözleriyle değerlendirdi

YUSUF GÜLBAKAN / İSTANBUL
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:17 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İki müdür görevden alındı
İki müdür görevden alındı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in KCK soruşturmasını yürüten Savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde de KCK soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürleri görevden alındı.

TERÖRLE MÜCADELE VE İSTİHBARAT'TA DEĞİŞİM

MİT'in zirvesinin şüpheli olarak ifadeye çağrılmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından doğrulandığı saatlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevden alma depremi yaşandı. Ergenekon ve KCK'ya yönelik operasyonlarla isimleri gündeme gelen İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün görevden alındı. Atayün ve Demirhan'ın yeni görevleri hakkında bilgi verilmedi.

MALİ SUÇLARDAN ATANDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse atanırken İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne ise aynı birimde müdür yardımcılığı görevini yapan Serdar Güldalı atandı. Köse'den boşalan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne de aynı birimin müdür yardımcısı Yakup Saygılı getirildi.

İSTİHBARAT 3.KEZ DEĞİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi kısa zamanda 3 ayrı görevden alma işlemiyle gündeme geldi. İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden ilk olarak Hrant Dink suikastında ihmali olduğu iddia edilen Ahmet İlhan Güler alındı. Güler'in yerine atanan Ali Fuat Yılmazer de Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Ergenekon Terör Örgütü'nün medya ayağına yönelik operasyonda gözaltına alınmasının ardından koltuğunu bıraktı. Yılmazer'in yerine Erol Demirhan atandı. Demirhan'ın da MİT'in zirvesinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasının ardından görevden alınması dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul Emniyeti'ndeki bu görev değişişiminin hemen ardından İstanbul Cmhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın da görevden alındığı iddia edildi. Ancak HSYK iddiiaları yalanladı.


Çapkın: Rutin uygulama

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, iki şube müdürünün görevden alınmasına ilişkin "Bu bizde rutin bir uygulamadır" ifadelerini kullandı. Terörle Mücadele Şube Müdürü ile İstihbarat Şube müdürlerinin görevden alınmasını "Bir çeşit nöbet değişimi" olarak değerlendiren Çapkın, emniyet müdürlüğünden çıkışı sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çapkın, görev değişiminin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı yönündeki soruya, "Sadece bu, teşekkür ederim" karşılığını verdi.



12 yıl önce