|

İkisi de yanlış

Başbakan Davutoğlu, Arınç ile Gökçek arasındaki polemiğin yanlış olduğunu söyledi. Davutoğlu, ‘’Her iki açıklama da partimizin kuralları, disiplini ve ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır” dedi. Arınç’a bu konudaki kanaatlerini ifade ettiğini belirten Başbakan, Gökçek’e de gerekli uyarılarda bulunacağını vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 04:04 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.


“Hiç merak etmeyiniz, Türkiye bütün sıkıntılarını aşar. Kültürünü, irfanını, siyasi ahlakını Hazreti Mevlana'dan alan bizim kadrolarımız arasına kimse fitne sokamaz" diyen Davutoğlu, bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in önceki gün karşılıklı açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine, ''AK Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Farklı kanaati olan bütün arkadaşlar, bu kurallarda bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler. Bu görüşler tartışmaya açılabilir. Atılacak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır" dedi.



GEREKLİ UYARIYI YAPTIM


Davutoğlu, şöyle devam etti:


“Parti içi demokrasi içinde her türlü görüşe açık bu anlayış dışında bir parti disiplini de vardır. 13 yıl içinde ciddi testlerden geçmiştir bu parti disiplini ve bu disiplinden feragat edilmemiştir. Dün (önceki gün) yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Dün (önceki gün) Sayın Bülent Arınç ile açıklama sonrası biraraya geldik. Kendisi ile konuştuk, kanaatlerimi ifade ettim. Sayın Melih Gökçek'e de gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım."



KİMSENİN AYRICALIĞI YOK


Genel başkan yardımcılığına gerekli talimatları verdiğini belirten Davutoğlu, “Seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Türkiye son derece önemli geleceği belirleyici bir seçime doğru gitmektedir. Partimizin yarından itibaren genel merkezdeki aday adayları çalışmasını sürdüreceğim. Önümüzdeki 10 gün genel merkezde olacağız. Genel başkan yardımcıları ve MYK ile de gerektiğinde görüşürüz. Bu andan itibaren parti disiplinini, itibarını zedeleyeceği mahiyette her türlü polemik gerekli işlemlere tabi tutulacak" dedi.



Erdoğan'la dün ailecek biraradaydık


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile cumartesi günü yaptığı görüşme sorulan Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla geçen cumartesi bir görüşmemiz oldu. Dün gece de ailecek bir aradaydık, aile sohbetinde. Sayın Cumhurbaşkanımızla bizim buluşmamız olağanüstü bir durum değildir. Ben Başdanışman, Dışişleri Bakanı olarak da daha önce de dostluğu geçmişe dayanan yakın arkadaşlar olarak da her zaman görüştük, görüşürüz. Dün de görüştük. Cumartesi de görüşeceğiz. Merak ederseniz belki önümüzdeki günlerde yine görüşeceğiz. Bunlar olağanüstü durum değil ama benim için devlet mahremiyettir. Cumhurbaşkanımızla ne konuştuğumuz sadece beni ve kendisini ilgilendiren hususlar. Kamuoyunun bilmesi gereken hususları kamuoyuyla paylaşırız" ifadelerini kullandı. Son 7 ay içerisinde de bu anlamda Cumhurbaşkanıyla her hangi bir konuda iletişim sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Davutoğlu, “Bilgilendirme eksiklikleri olmuşsa bu giderilir, değerlendirme de farklılıklar olursa konuşulur. Ama ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben Türkiye'nin siyasi istikrarının korunmasına dönük gösterdiğimiz hassasiyette hiç tereddüt etmeyiz" dedi.



Görüş ayrılığımız yok


Kriz senaryoları hesabı içinde olanların bulunabileceğine işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Ama biliniz ki AK Parti kadroları ve hükümetimiz omuz omuza yürümeye kararlıdır" diye konuştu. Çözüm Süreci için de 'bizim için stratejik bir tercih' ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi: "Çözüm Süreci 100 yıllık tarihimizin en önemli adımlarından, geleceğimizi teminat altına alacak ortak aidiyet bilincini geliştirecek en önemli dayanaklardan biridir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir çok 'Seçimi kaybetme pahasına Çözüm Sürecinden fedakarlık etmeyiz' dedi. Çok güçlü destek verdi. 2005'teki Diyarbakır konuşmasıyla bu süreç başladı." Çözüm Süreci'nin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiç bir görüş ayrılığının bulunmadığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması silahların toprağa gömülmesine bağlıdır. Hiç bir görüş ayrılığı bu kararlılıktan feragat anlamında değerlendirilmemeli. Kimsenin Hükümetle Cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir görüş ayrılığı varmış gibi bir senaryo üzerinden bir kaos beklentisi içinde olmaması iktiza eder. Şimdiye kadar nasıl birlikte zor süreçlerden geçmiş ve aşmışsak bundan sonra da aşarız. Türkiye siyasi istikrarını daha da pekiştirecek şekilde yoluna devam edecektir."



#Başbakan
#Davutoğlu
#Bülent Arınç
#Melih Gökçek
9 yıl önce