|

İlk teravih ilk sahur

Ramazan, bugün kılınacak ilk teravih namazının ardından, gece kalkılacak ilk sahur ile başlıyor. Hakkari'de imsak 02.58, Edirne'de ise 03.41'de.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 08:00 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​İlk teravih ilk sahur
​İlk teravih ilk sahur

Sağlık Bakanlığı'nca Ramazan ayının sağlıklı geçmesi için örnek iftar ve sahur sofrası hazırlandı. İftarda çorba, et, zeytinyağlı yemekler, sütlü tatlı ve meyve, sahurda ise süt, yumurta, kahvaltı tabağı yeşillik ve kuruyemiş tüketilmesi önerildi. Sağlık Bakanlığı'nda görevli diyetisyen Nermin Çelikay, Ramazan'da sağlık beslenmek için dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgiler aktardı.

Çelikay, “İftara güzel sıcak bir çorba ile başlamak gerektiğini, yemeklerin hızlı tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Çorba ile tam buğday ekmeği ve biraz salata tüketildikten sonra yaklaşık 15-20 dakika yemeye ara verilmesi önerisini dile getirdi. Çelikay, iftardan sahura kadar canımız istese de istemese de 2-2,5 litre su tüketmek gerektiğini söyledi. Sahursuz oruç tutulduğu zaman 20 saate yakın bir süre aç kalınacağını belirten Çelikay, “Kan şekerimizin kısa sürede düşmesi, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk gibi sıkıntılar ortaya çıkacak. Onun için mutlaka sahura kalkalım. Yumurta anne sütünden sonra en güzel protein içeren yiyecektir. Ulaşılması kolaydır, ucuzdur. Bir gün haşlama, bir gün menemen az tuzlu, az yağlı, bir gün de omlet olarak tercih edebilirsiniz. Salatalık, domates, yeşillik ve kuruyemişler de tercih edilebilir” diye konuştu. Çelikay, sahurda hamur işi ve karbonhidrat içerikli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtti.


Kızılay’ın Ramazan
mesaisi başladı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Ramazan ayında kan bağışı oranlarında düşüş yaşandığını belirterek, Ramazan mesaisine başladıklarını aktardı. Yılın 11 ayında kan bağışında genel olarak sıkıntı çekilmediğini ancak ramazan ayında düşüş yaşandığını aktaran Kınık, öte yandan her yıl vatandaşların bilincinin artması sonucu bağış sayısında gözle görülür artışın olduğunu vurguladı. Kınık, şunları kaydetti: “Yardımseven Olmak’ sloganı ile başlattığımız kampanya sayesinde farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Her bir bireyi, ramazan ayında da bağışa çağırıyoruz. İftar sonrası, teravih namazı sonrası kurulan kan bağışı noktalarına bekliyoruz.”

#Ramazan
#Teravih
#Sahur
7 yıl önce