|

IŞİD tümeni sınırdan döndü

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2015 الخميس
Güncelleme: 22:32 - 4/03/2015 الأربعاء
Yeni Şafak
‘Yabancı savaşçılar’ konusunda bilgi paylaşımından kaçınan batı ülkelerinin aksi yöndeki propagandasına rağmen Türkiye, IŞİD’e katılmayı planlayan 12 bin 522 kişiyi sınırdan geri çevirdi. Bu sayı, ordu düzeninde neredeyse bir tümene eşit. IŞİD örgütüne sempati duyduğunu tespit edip izlemeye almasına rağmen batı ülkeleri, Türkiye’ye gitmek için uçak bileti edinenleri dahi Ankara’ya bildirmiyor. Hem bilgi paylaşımından kaçınan hem de Türkiye’deki havalimanlarına polis göndermeyi tartışan İngiltere’nin durumu, Yeni Şafak’ın önceki günkü ‘Sarhoş Muhabbeti’ manteşiyle de alay konusu olmuştu. 

18 BİN SAVAŞÇI

Örgüte yönelik katılımları önlemek için sınırda önlemlerini artıran Türkiye, Suriye’de savaş başladığından bu yana 93 ülkeden 12 bin 520 kişiye yasak koydu. Bunlardan 220’si İngiliz, 2 bin 844’ü ise çeşitli Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşları. Ayrıca Türkiye’ye yasadışı yollardan girdiği tespit edilen ve haklarında batılı ülkelerden herhangi bir bilgi gelmeyen 1154 kişi de istihbarat birimlerince yakalanarak sınırdışı edildi. Bunlar arasında 19 İngiliz, 349 da AB’ye üye ülke vatandaşı bulunuyor. Uzmanlar, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla sınırdan geçişini önlediği 12 bin 522 kişiyle IŞİD’in Irak ve Suriye’de bir ‘tümen’ kurabileceğini söylüyor. ABD’li istihbarat yetkililerine göre ise halen Irak ve Suriye topraklarında 18 binden fazla yabancı savaşçı barınıyor.  

Türkiye, sınırı geçip IŞİD’e katılmak isteyen 93 ülke vatandaşı 12 bin 522 kişiyi sınırdan geri çevirdi. Yasak konulan kişi sayısı ordu düzeninde bir tümene eşit. Geçtiğimiz günlerde İngiliz vatandaşı 3 genç kızın otobüsle Suriye sınırına gidişi ise önlenememişti. 

#IŞİD
#Türkiye
#ABD
٪d سنوات قبل
default-profile-img