|

İÜ'de seçim heyecanı

Cihan
00:00 - 16/12/2008 Salı
Güncelleme: 11:32 - 16/12/2008 Salı
Yeni Şafak
İÜ'de seçim heyecanı
İÜ'de seçim heyecanı

İstanbul Üniversitesi öğretim görevlileri bugün yapılacak rektörlük seçimi için sandık başına gidiyor. 13 adayın yarışacağı seçimlerde 2 bin 455 öğretim üyesi oy kullanacak.



İÜ Fen Fakültesi'nde yapılan oy verme işlemi saat 11:00'de başladı. Oy verme işlemi saat 16:30'da sona erecek. Seçimlerin sonucunu bin civarında oyun çıktığı tıp fakülteleri belirleyecek.



13 adaydan 5'i Tıp Fakültesi öğretim üyesi olarak dikkat çekiyor. Kapalı oy verme yöntemiyle yapılacak seçimin sonucunun gece 20.00-21.00 gibi neticelenmesi bekleniyor. 2 bin 455 öğretim üyesinin oy kullanacağı Beyazıt Fen Fakültesi'ndeki tarihi Cemal Birsel Salonu da bu tarihi seçim sonucu ilk 6'ya girenler YÖK'e bildirilecek. YÖK Genel Kurulu bu 6 adaydan uygun olan 3'ünü Cumhurbaşkanı'na sunacak.


Oy verme işlemi öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Prof.Dr.Mesut Parlak, "Aydınlık bir üniversitenin rektörlüğünü yaptığım için gurur duyuyorum. Bu görevi büyük bir onurla yeni arkadaşıma 18 Ocak'ta teslim edeceğim. İstanbul Üniversitesi'ne yakışır bir seçim gerçekleştiriliyor. Umarım bu üniversiteyi ilerilere taşıyacak bir aday rektör seçilir." dedi.


Rektör adaylarından Prof.Dr. Kadir Erdin üniversiteyi uluslararası arenada ses getirecek bir çizgiye taşımak için aday olduğunu söyledi. Özgürlükçü bir üniversite için projelerinin olduğunu dile getirdi.


Önceki seçimde en çok oy alan ikinci isim olan Prof.Dr.Faruk Erzengin bu seçimde de aday olduğunu söyledi. Erzengin, rektör seçilmesi durumunda üniversiteyi dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri haline getirmek için uğraşacağını söyledi.


15 yıl önce