|

Kandil’e nanik

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Cizre’de yaşanan provokasyona sert çıktı: Kandil’in maske takılmaması, molotof atılmaması çağrısından bir gün sonra Cizre’de olaylar oldu. Bu, açıkça Kandil’e nanik yapmaktır

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:25 - 28/12/2014 Pazar
Diğer
Kandil’in ‘kamu düzenini bozmayız’ sözünün ardından Şırrnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan provokasyonu değerlendiren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bu, açıkça Kandil’e nanik yapmaktır” dedi. Akdoğan, 17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Kırıkkale 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Biz milletimizin, insanımızın haklarını kimseyle pazarlık konusu yapmayız” dedi. Çözüm sürecinde ne zaman sonuca yaklaşılsa provokatörlerin devreye girdiğine dikkati çeken Akdoğan, şunları kaydetti:

ASLA TAVİZ VERMEYİZ

“Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil’den bir açıklama yapıldı; ‘Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır’. Bir gün sonra Cizre’de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil’e nanik yapmaktır, ‘ben sizi takmıyorum’ demektir. Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Cizre’yse Cizre, Silopi’yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir.”

ESNAF KEPENK AÇMADI

Bu arada, 3 kişinin yaşamını yitirdiği Şırnak Cizre ilçesinde gerginlik dün de devam devam ederken, ilçeye hakim tepelere zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Fırın ve eczaneler dışındaki esnafın işyerlerini açmadığı dikkat çekti. Olaylara sahne olan Nur Mahallesi’nde aralarında yüzleri maskeli kişilerin de bulunduğu bir grup, dün de toplanarak eylem yapmak istedi. Ömer Kabak Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Karayolları Kavşağında da toplanan yüzü kapalı göstericiler yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı. Çevredeki MOBESE kameralarını tahrip etmek isteyen grup, güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyliyle saldırdı. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesinin ardından gruplar ara sokaklara dağıldı.

Olaylarda ölen Yasin Özer ve Barış Dalmış’ın cenazeleri dün toprağa verildi. 
#Kandil
#kamu düzeni
#Şırrnak
#Cizre
#Yalçın Akdoğan
#nanik
9 yıl önce