|

Kandil'e Öcalan ayarı

Çözüm süreci görüşmelerinde İmralı'da Öcalan'ın HDP heyeti aracılığıyla Kandil'e verdiği "Kamu düzeni" mesajı ile terör örgütünün sokak eylem biçimlerinin değiştirilmesine ilişkin kararlar aldığı açıklandı.

11:30 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 11:51 - 26/12/2014 Cuma
Diğer

Devlete heyeti ve hükümet yetkililerinin çözüm süreci kapsamında İmralı'da Öcalan'a, HDP heyeti aracılığıyla da Kandil'e verdiği "Kamu düzeni" mesajı örgüt tarafından dikkate alındı.


Hükümetin "Kamu düzeninden vazgeçilmeyeceği" yönündeki açıklamaları sürecin yeni aşamasına damgasını vurdu. Sürecin yeni aşaması kapsamında kamu düzenine ilişkin PKK’dan önemli adım atıldı. Milliyet'te yer alan habere göre Kandil’de 21-24 Aralık tarihlerinde yapılan toplantıda eylem yöntemlerini değiştirme kararı alındı. Kararlarda, hükümetin sık sık rahatsızlığını vurguladığı eylem biçimleri eleştirilerek, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzları reddedildi; bu davranışlar “Eylem kırıcılık” olarak değerlendirildi.

#kandil
#pkk
#eylem
#şehir yapılanmaları
9 yıl önce