|

Kara haber

Van Çaldıran’da yol kapatıp araç yakan PKK’lılara müdahale için bölgeye giden askerlere pusu kuruldu. Zırhlı araçların geçişi sırasında yola döşedikleri bombayı patlatan hainler, ardından da roketlerle ateş açtı. Saldırıda, Binbaşı Kıvanç Cesur ile 5 asker şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Van'ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Hain saldırır dün saat 17.00'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, PKK'lı teröristler Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu kesti. Teröristler, uluslararası nakliyat yapan 10 TIR'ı ateşe verdi. Olayın haber alınması üzerine bölgeye askeri birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatıldı.



ROKETLİ SALDIRI


Bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı. Saldırıda Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay İbrahim Tıraş, Uzman Çavuş Emre Türkmen, Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz, Uzman Çavuş Murat Sarıgül şehit oldu, 2 asker de yaralandı. 1 şehit kimliği ise öğrenilemedi.







NUSAYBİN'DE 6 ASKER YARALI


Öte yandan Nusaybin'de dün öğle saatlerinde operasyonların sürdüğü Yenişehir Mahallesi'nde şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamada 6 askerin yaralandığı, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



Geride bir yetim bıraktı


Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un şehadet haberi Muğla'daki kardeşine verildi. Haberi alan şehit Cesur'un kardeşi Muğla Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Volkan Cesur, gözyaşı döktü. Haberin ardından Cesur'un evinin balkonuna Türk bayrakları asıldı. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Cesur'un babası Remzi ve annesi Feriştah Cesur'un Fethiye ilçesinde olduğu, haberin ardından jandarma ekipleri ile Muğla'ya geçtikleri öğrenildi.Şehit Binbaşı Cesur'un cenazesi, yarın uçakla Milas-Bodrum Havalimanı'na getirilecek. Cenaze bugün, Kurşunlu Camisi'nde kılınacak öğlen namazının ardından Şehir Yeni Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedilecek.









Destek verene lanet olsun





Şehitlerin baba ocaklarına ateş düştü. Gaziantepli şehit Tıraş'ın şehadet haberini alan baba Abdulmutallip Tıraş, “Vatan sağ olsun. İki oğlum daha uzman çavuş olarak görev yapıyor. Teröre ve teröre destek verenlere lanet olsun” dedi. Tıraş'ın evli eşinin ise hamile olduğu öğrenildi.Bitlisli şehit Sarıgül'ün tayini kısa bir süre önce İzmir'e çıktığı öğrenildi. Emekliliğine az bir zaman kaldığı öğrenilen Sarıgül'ün evli ve iki çocuk babası olduğu belirtildi. Samsunlu Kaygusuz'un acı haberi sevenlerini yasa boğdu. Acı haberi öğrenen aile sinir krizleri geçirdi.



İki ay sonra düğünü vardı






Şehit Türkmen'in Nevşehir'deki baba evine ateş düştü. Acı haberin ardından anne Zehra Türkmen sinir krizi geçirdi. 6 aylık Uzman Çavuş Türkmen'in 15 gün önce nikah kıydığı ve 24 Temmuz tarihinde de düğün yapacağı öğrenildi.






#Van Çaldıran
#PKK
#Şehit
8 yıl önce