|

Karabük'te heyelan: 14 ev tahliye edildi

Karabük'te, tek ve iki katlı eski evlerin bulunduğu sokakta toprak kayması sonucu heyelan meydana geldi. Bazı evlerde hasar oluşurken, 14 bina tahliye edildi.

Yeni Şafak
11:17 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:19 - 5/03/2015 Perşembe
DHA

Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak'ta içme suyu deposunun bulunduğu yamaçta dün akşam toprak kayması meydana geldi. Gece İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonunda heyelan tehdidi altındaki 14 ev boşaltıldı.


Ailelerden bazıları geceyi yakınlarının yanında geçirirken, bazıları kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirildi.


Sokakta sabaha kadar toprak kayması devam etti. Tahliye işleminin ardından devam eden heyelanda 2 ev kısmen yıkıldı. Bazı evlerde de hasar oluştu. Sokağın üst bölümündeki yolun yaklaşık 100 metrelik bölümünde çökme meydana geldi. AFAD ekiperi, sabah da bölgede incelemelerini sürdürdü. Polis ise sokağa giriş ve çıkışları kapattı.


AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, 14 binanın heyelan nedeniyle boşaltıldığını söyledi. Zeminin fazla su alması sonucu heyelanın meydana geldiğini belirten Erbay, "Heyelanda mağdur olan vatandaşlarımızı başka bir eve taşıma konusunda kira yardımı yapılacak. Misafirhanelerimize ve kamu konutlarımıza yerleştirmeye çalışacağız. Tahliye işlemini zamanında yaptığımız için can kaybı olmadı" dedi.


Heyelan nedeniyle evini boşaltan Bahattin Başkaya ise içme suyu deposundan sızan suyun heyelana neden olduğunu iddia etti. Başkaya, "1 ay önce borularda bir patlama oldu. Yetkililer boruya kelepçe vurdu. 'Artık sızıntı vermiyor' dediler. Ancak su sızıntısı devam etti. Cuma günü belediyeye gittiğimizde önlem alacaklarını söylediler. Şimdi bize yazık değil mi?" diyerek tepki gösterdi.

 
#karabük
#heyelan
#toprak kayması
#tahliye
9 yıl önce
default-profile-img