|

Kaybolan dağcı bulundu

Niğde'de Demirkazık Dağı'na tırmandıktan sonra dönüş yolunda kaybolan dağcı bulundu. Ters istikamete giden ve bir köye sığınan dağcı, jandarmaya ait helikopterle kamp alanına getirildi.

İha
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 16:26 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaybolan dağcı bulundu
Kaybolan dağcı bulundu

Dün İstanbul'dan gelen 3 dağcı, Niğde'nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağı'na tırmanmış, dönüş yolunda ise arkadaşlarından ayrılan Serkan Kaya kaybolmuştu. Diğer 2 dağcı 2 bin 500 metre yükseklikteki Emli Vadisi'nde arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılmış, kaybolan dağcı için ise arama-kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Sivil Savunma, AKUT, Jandarma Arama-Kurtarma ve Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı ekipler, kayıp dağcıyı bulmak için çalışma başlatmıştı.


TERS İSTİKAMETE GİTMİŞ

Cep telefonu ile iletişim kurulan Serkan Kaya'nın dönüş yolunda kamp alanına giden yolun tam tersine gittiği ve gece boyunca 20 kilometre yürüdüğü belirlendi. Sabah saatlerinde Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıçak köyüne ulaşan dağcının köydeki bir vatandaşın cep telefonuyla ekiplerle irtibata geçtiği anlaşıldı. Bölgeye gelen Jandarma Arama-Kurtarma ekiplerine bağlı helikopter, Serkan Kaya'nın bulunduğu köye giderek dağcıyı alıp kamp alanına getirdi. Helikopterden inen Kaya, ambulansa alınarak Çamardı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu, soğuk hava ve açlık nedeniyle bitkin düştüğü öğrenildi.


13 yıl önce