|

Kayıtlar özel linkten

Paralel yapının, polislerin kurs ve sertifika programlarına başvuruları için hazırlanan linklere ''özel şifre'' koyarak sadece kendilerine yakın olanların başvuru yapmasını sağladığı belirlendi.

Yusuf Doğan
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 21:32 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kayıtlar özel linkten
Kayıtlar özel linkten

Polis Koleji, Polis Akademisi''ne giriş ve Polis Teşkilatı ile ilgili sınavlardaki usulsüzlükleri ortaya çıkan paralel yapının, teşkilat içindeki çeşitli kurs ve sertifika programlarına başvurularda da usulsüzlükler yaptığı belirlendi.

POLNET''TE TUZAK

Paralel yapının eğitim programlarına, Emniyet Teşkilatı''nın iç otomasyon ve ortak veri tabanı sistemi PolNet üzerinden verilen başvuru linklerini özel yöntemlerle şifreleyerek, sadece kendilerine yakın polislerin öncelikli başvuru yapmasını sağladıkları ortaya çıktı. İddialara göre, PolNet''te tüm polislerin görebileceği şekilde yayınlanan başvuru linklerine, paralel yapıya mensup olmayan polisler tıkladığı anda, sanki internetin hızının düşüklüğünden ve ya bir başka hata nedeniyle ''Oturum zaman aşımına uğradı'' şeklinde uyarı veriyor.

KIRIK LİNK GİRİLMİŞ

Bu kişiler defalarca uğraşsa da bir türlü başvuru yapamazken sıra paralel yapıya mensup polislere geldiğinde başvurunun sorunsuz yapıldığı öğrenildi. Bunun da, sisteme linklerin yüklendiği sırada ''kırık link'', yani hatalı olarak girilmesinden kaynaklandığı belirlendi.

PARALEL YAPIYA ANINDA ONAY

Başvuru yapmak isteyen paralel yapı polislerinin ise, üstlerinden aldıkları komutlar doğrultusunda linklerde küçük harf-rakam değişiklikleri yaprak açılmasını sağladıkları ve başvurularını kolayca tamamladıkları öğrenildi. Bu yöntemle, söz konusu programın kontenjanının tamamının paralel yapı polisleriyle doldurulduğu belirtildi.


10 yıl önce