|

Kaza yapan Türk gemisi battı

İtalya’nın Ravenna Limanı yakınlarında Belize bandıralı gemi ile çarpışan Türk kargo gemisi battı. “Gökbel” adlı gemideki 11 kişilik mürettebattan 5’i kurtarılırken, 2 kişinin cesedine ulaşıldı. 4 kişi ise kayıp.

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 الإثنين
Güncelleme: 22:16 - 28/12/2014 الأحد
Diğer
İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisinde bulunan mürettebattan 2 kişi yaşamını yitirdi. Ravenna Belediye Başkanı’nın verdiği bilgiye göre, dün yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kaza, gemilerden birisinin Porto Corsini Limanı’ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında meydana geldi. Sisten dolayı görüş mesafesinin yetersiz olduğu bildirildi. Arama-kurtarma çalışmalarının kötü hava koşulları nedeniyle güçlükle yürütüldüğü belirtildi. 

MÜRETTEBATIN TAMAMI TÜRK

İtalyan yetkililer ilk başta, batan geminin isminin Baron olduğunu duyurmuştu. Ancak geminin adının Gökbel olduğu anlaşıldı. Ravenna Limanı açıklarında kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Göbel adlı kargo gemisinde bulunan Tamamı Türk vatadaşı  mürettebattan 2'si yaşamını yitirdi. 5'i yaralı olarak kurtarıldı. 4 kişinin de kayıp olduğu, arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, bölgeye giderek çalışmalara nezaret etti. Arama çalışmalarına katılar  Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci de kazanın bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sis ve  görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. 

 
#İtalya
#Ravenna Limanı
#Belize
#Türk kargo gemisi
٪d سنوات قبل