|

Kazak din adamları Türkiye'de eğitilecek

Kazakistan'da temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 2 bin 500 Kazak din görevlisinin Diyanet tarafından 1 ile 6 ay arasında eğitime tabi tutulacaklarını söyledi.

Aa
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 21:41 - 31/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kazak din adamları Türkiye'de eğitilecek
Kazak din adamları Türkiye'de eğitilecek

4'üncü Semavi ve Evrensel Dinler Kongresi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya giden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kazak din adamlarına Türkiye'de eğitim verileceğini açıkladı. Kazakistan'daki temasları sırasında, Kazakistan Din İşleri Ajansı Başkanı Lama Şerif ile de görüşen Görmez, 2 bin 500 kazak din görevlisinin, Diyanet tarafından mesleki eğitime tabi tutulması konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Görmez, 'Kazak din görevlilerini burada bir seviye tespit sınavına tabi tutacağız. Aldıkları puana göre, bunları 1 ile 6 ay arasında burada ya da Türkiye'de mesleki eğitime alacağız' dedi. Görmez, Kazakistan Din İşleri Başkanı Lama Şerif'in, din adamlarını ehli sünnet akaidine göre yetiştirmek istediklerini, bu nedenle başka İslam ülkelerinde eğitim gören ilahiyat öğrencilerinin Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde eğitim görmeleri konusunda destek istediğini anlatan Görmez, "Bu konuyu da Türkiye'de YÖK'le görüşeceğim" diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan Hac kurası ardından yaşanan tartışmalara da değinen Görmez,'Binlerce insan yıllarca hacca gidebilmek için sıra beklerken, bunun için içi yanıp göz yaşı dökerken bazı kimselerin, Türkiye'nin kotasına da zarar vererek 2,3,4 kere hacca gitmesi haksızlıktır. Hakka uygun değildir' dedi.


Din İşleri kürtaj hakkında aydınlatacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Astana'da Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Görmez, Türkiye'de tartışılmakta olan sezaryenle doğum ve kürtaj hakkında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun görevlendirildiğini söyledi. Görmez, sezaryenle doğum, kürtaj ve nüfus artışı ile ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu'nun çalışma yaptığını ve yakında bu konularla ilgili olarak geniş kapsamlı açıklama yapılarak halkın aydınlatılacağını ifade etti.



12 yıl önce