|

Kimsenin olmaması faciayı önledi

Antalya''nın Konyaaltı ilçesinde bir sitenin çevresinde bulunan 60 yıllık çam ağacı sitenin havuzuna devrildi. Havuz ve çevresinde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

İha
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:36 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kimsenin olmaması faciayı önledi
Kimsenin olmaması faciayı önledi

Site sakinleri, site yanında ağaçların bulunduğu alanın mahkemelik olması sebebiyle ömrü dolan ve çürüyen dev çam ağaçlarına kimsenin müdahale edemediğini ve fırtınalarla ünlü şehirde 47 dairenin bulunduğu sitede korku içinde yaşadıklarını söylediler.

Antalya''nın Konyaaltı ilçesinde 47 dairelik sitenin bahçesindeki ekonomik ömrü dolan ve yıkılmak üzere olan 60 yıllık 20 çam ağacı nedeniyle site sakinleri korku dolu günler yaşıyor. Site sakinleri, hala ayakta olan ağaçların içinden kırılma sesleri geldiğini ve ağaçlardan birisinin bahçede oynayan çocuklara ya da araçların üzerine devrilmesinin an meselesi olduğunu söyledi. İki gün önce bahçedeki havuzun kenarında bulunan bir çam ağacının kendiliğinden orta yerinden kırılıp havuza düşmesi site sakinlerini ayaklandırdı. Havuzun boş olması olası bir faciayı önlerken site yöneticisi Cengiz Candurmaz, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.

AĞAÇLARIN DOKUNULMAZLIĞI VAR

Ellerinde ağaçların ekonomik ömrünü doldurduğuna dair belge olduğunu belirten Cengiz Candurmaz, ağaçların bulunduğu alanın şahıs ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü arasında 60 yıldır süren bir dava nedeniyle ağaçlara müdahale edilemediğini söyledi. Havuza yıkılan ağacı yerinden dahi kaldırmalarının yasak olduğunu belirten Candurmaz,

''Elimizde, bahçemizde bulunan çam ağaçlarının ekonomik ömürlerini doldurduklarına dair belge var. Bu belge ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü''ne başvurduk fakat bize kesinlikle ağaçları kesemeyeceklerini söylediler. Gerekçe olarak da ağaçların bulunduğu alanın mahkemelik olduğunu gösterdiler. Bu havuzda çocuklar yüzüyordu. Bu ağaç çocukların üzerine yıkılsaydı ne olurdu. Bunun sorumluluğu kime ait. İnsanların canı bu kadar ucuz değil. Daha önce burada başka ağaçlar devrildi. Antalya''nın fırtınalı günleri yaklaşıyor. Burada ekonomik ömrünü dolduran 20 ağaç daha var. Onlarda yıkılırsa ne yapacağız. Yetkililer buna bir çözüm bulmalı'' diye konuştu.

Site sakinleri, bahçeye çıkmaktan korktuklarını belirterek kış başlamadan yetkililerin konuya bir çözüm bulmasını beklediklerini söyledi.

10 yıl önce