|

Kırım Türkleri'nden Putin'e protesto

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Kırım politikaları nedeniyle Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto etti.

Yeni Şafak
14:30 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:27 - 1/12/2014 Pazartesi
AA

Güvenpark'ta toplanan dernek üyeleri, "Rusya Kırım'dan Elini Çek" ve "İşgalci Rusya Kırım'dan Defol" yazılı pankartlar taşıdı ve benzer içerikli sloganlar attı.


Dernek Genel Başkanı Tuncer Kalkay, burada yaptığı konuşmada, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını eleştirerek, Kırım Tatarlarının geçmişte de vatanlarını terk etmeye zorlandıklarını ve yüzbinlercesinin yok edildiğini söyledi.


Kırım Tatarları'nın, Rusya vatandaşlığına geçmeye zorlandıklarını, yeni bir sürgün hazırlığına başlandığını savunan Kalkay, "Kırım'ın işgalini meşrulaştırmak ve kabul ettirmek için her yolu deneyen işgalciler, özelikle Kırım Tatarları'na karşı en acımasız, en ilkel, en aşağılık yöntemleri uyguladılar" dedi.


Kalkay, "Kırım, Tatarsız bir Kırım’ın olamayacağını ve Kırım Tatarları'nın vatanlarından asla ve hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini idrak edemeyenlerin çabalarının sonuçsuz kalacağını herkesin çok iyi bilmesi gerekmektedir" diye konuştu.


Dernek adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Gençlik Komisyonu Başkanı Gökçe Karalezli ise "Türk milleti kendi kardeşlerini yıllarca katletmiş zulüm erbabı bir anlayışın bugünkü temsilcisinin şirin görünme çabalarına kanmayacaktır" ifadesini kullandı.


Protesto eylemine, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da destek verdi.

#Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kalkay
#protesto
#Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin
9 yıl önce