|

Komutanlar uğurladı

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına yapılan müdahalenin ardından hayatını kaybeden pilotun cenazesi askeri törenle Moskova’ya gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 00:42 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye sınırını ihlal ettiği için salı günü Türk F-16'ları tarafından vurularak düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Oleg Peşkov'un cenazesinin nakli hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre, cenaze Pazar günü Hatay'a getirildi ve burada yetkililerin de hazır bulunduğu ortamda teslim alındı. Askeri tören ve Ortodoks rahibin katılımıyla yapılan dini töreni müteakip cenazenin uçağa konulduğu belirtildi.



KOMUTANLAR KATILDI


Ankara'da Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Garnizon Komutanı ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi'nin de katıldığı protokol ile karşılama yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, askeri törenle cenazenin ambulansa alınarak, GATA'ya nakledildiği kaydedildi. Cenaze dün saat 09.40'da, Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir heyetin katıldığı askeri ve dini törenle GATA'dan alınarak, Esenboğa Havaalanı'na nakledildi. Pilotun cenazesi burada düzenlenen askeri törenin ardından Moskova'ya gönderildi.


#Rus uçağı
#Türk hava sahası
#Oleg Peşkov
8 yıl önce