|

Kudüs özgürleşecek

Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail askerleri tarafından yapılan baskında 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisi Samsunlularla buluştu. İHH Genel Başkanı Yıldırım, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Avrupa’daki vicdan sahipleriyle Kudüs’ün özgürleştirilmesini sağlayacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:08 - 7/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail askerlerince yapılan baskında 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Canik Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla Samsunlularla buluştu. Samsunport Sanayi Rıhtımı’nda düzenlenen organizasyonda, Mavi Marmara gemisi limana yanaştı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara’nın insanlık gemisi olduğunu söyledi.


“Mavi Marmara adaletin, özgürlüğün, mazlumların yanında oluşun gemisi” diyen Yıldırım, “Buraya kadar geldik. İsrail şu an burayı takip ediyor. Çünkü biliyor ki Mavi Marmara eğer Karadeniz’e açıldıysa tekrar Akdeniz’e açılabilir. Eğer zulme devam ederlerse, sabrımız tükenirse, yine yola çıkabiliriz” ifadesini kullandı.


Yeryüzündeki bütün mazlum coğrafyalar özgürleşene kadar bu yolda yürüyeceklerini aktaran Yıldırım, çözüm sürecine de değinerek, şöyle konuştu:


“Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Avrupa’daki vicdan sahipleriyle Kudüs’ün özgürleştirilmesini sağlayacağız. O nedenle sizden bir ricam olacak, ne olursa olsun kardeşlerim çözüm sürecine destek verin. Çünkü Türk, Kürt, Arap ve Çerkez birlikteliği Kudüs’ü fethedecek. Kendi problemlerimizi çözdüğümüz an yolumuz Kudüs’e doğru gidecek.”


‘GENÇLERİ GÖRDÜKÇE ÜMİTLENİYORUM’

Saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan ise Mavi Marmara’nın bir dönüm noktası olduğunu söyledi.


Doğan, “Mazlumların yanında yer alan insanların sayısı çoğaldı. Gençlerimiz dirildi, yeni Furkanlar doğdu. Furkan’ın yolundan gidecek nice gençleri gördükçe ümitleniyorum, Allah hepinizden razı olsun.” dedi.


Buradan Çanakkale’ye Gidecek

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de “Mavi Marmara gemisini ‘kurtuluş şehri’ Samsun’a, Çanakkale’ye çıkmak üzere İHH ile ortak getirdik. Buradan Çanakkale’ye gidecek olan Mavi Marmara’yı, Çanakkale ile bütünleştirmemiz gerekir. ‘Ümmetin savaşı’nın şehitleriyle ‘ümmetin gemisi’ni ve yolcularını inşallah 18 Mart’ta Çanakkale’de buluşturacağız” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından Mavi Marmara gemisi ziyarete açıldı. Vatandaşlar gemideki Mazlum Coğrafyalar Müzesi’ni ziyaret etti. Geminin, 16 Mart Pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacağı öğrenildi. 

#gazze
#kudüs
#mavi marmara
9 yıl önce