|

Kumpası Gülen kurdu

Paralel yapının kumpasına sahne olan İstanbul’daki ‘askeri casusluk’ davasının mağdurlarından Türker Ertürk, “Bu kumpası kuran kişi Fethullah Gülen’dir ve onun askeriyeye sızmış uzantısıdır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:10 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Anayasa Mahkemesi'nin, İstanbul'daki 'askeri casusluk' davasında sanıkların haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararının ardından ilk duruşma Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 10 tutuksuz sanık ile mağdurlar Yelda Gargun, Türker Ertürk ve taraf avukatları katıldığı duruşmaya mağdur Ertürk'ün sözleri damgasını vurdu. Türker Ertürk, Beşiktaş'ta yapılan yargılamalar sırasında sanıklardan şikayetçi olmadığını ve en yetkili ağızlara ortada bir kumpas olduğunu beyan ettiğini anlatarak, “Ben kumpası kuranlardan şikayetçi olduğumu söyledim. Benim adımın iddianamede mağdur olarak geçmesi bile bu kumpasın belirtisidir. Bugün salonda oturan ve oturmayan arkadaşlara kumpas kuran kişinin adını da vermiştim. Tekrar veriyorum. Bugün bu kumpası kuran kişi Fethullah Gülen'dir ve onun askeriyeye sızmış uzantısıdır” dedi.



ONURLARIMIZI GERİ VERİN


Sanıklardan Deniz Mehmet Irak ise bu davaların tek bir çete tarafından organize edildiğini belirterek, “Ben yaklaşık 2 sene askeri cezaevinde kaldım. Biz bu davalarda devlete ve mesleğimize olan inancımızı kaybettik. Devletin içerisine çöreklenmiş, bizleri ordu içerisinde istemeyen bir çetenin yaptıklarına maruz kaldık. Ben ne yerel mahkemenin verdiği kararı ne de Yargıtay 9. Dairesi'nin verdiği kararı tasvip etmiyorum. Bir an önce adil bir yargılama yapılarak tarafımıza onurlarımızın geri verilmesini istiyoruz” diye konuştu. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.







#Anayasa Mahkemesi
#Fethullah Gülen
#paralel yapı
9 yıl önce