|

Kürt Fevzi ölsün 1 milyon $ sizin

4 ilde yapılan çete operasyonu, Kürt Fevzi cinayeti üzerindeki sis perdesini de kaldırdı. Fevzi Alkol'un Uluköylüler tarafından 1 milyon dolar karşılığında öldürüldüğü ortaya çıktı

Kocaeli
00:00 - 13/07/2007 Cuma
Güncelleme: 23:57 - 12/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Kürt Fevzi ölsün 1 milyon $ sizin
Kürt Fevzi ölsün 1 milyon $ sizin

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce olaya adı karışan bir çete çökertildi. Çökertilen çetenin arasında 3 ay önce Gebze 'Kürt Fevzi' lakaplı Fevzi Alkol'un öldürülmesi olayını gerçekleştirenler de var. 'Kürt Fevzi'nin 1 milyon dolara öldürtüldüğü öğrenildi.

KATİL DE NETLEŞTİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri, 1 yıldır üzerinde çalıştığı bir süç örgütünü çökerti. Kocaeli, İstanbul, Adapazı, Trabzon ve İstanbul'da yapılan operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların çoğu şimdiye kadar bir çok olaya karıştığı öğrenildi. Operasyon ile Kürt Fevzi'nin öldürülme olayı da aydınlandı. Kürt Fevzi'yi Uluköylüler olarak bilinen Murat K.'nın 1 milyon dolara öldürtmek istediği öğrenildi. Öldürme işini ise daha önce Hadi Ö.'nün yanında bulunan İsmail H.'nin organize ettiği belirtildi.

VERİLEN SÖZ TUTULMADI

İsmail H.'nin de İstanbul'dan Vedat Ö, Hasan M. ve Şenol Y'yi tetikçi aldığı ve tetiğe basan kişinin ise Vedat Ö. olduğu öğrenildi. Öldürme olayından sonra Uluköylüler 1 milyon doları vermeyince grup arasında kavgalar başladığı belirtildi. Operasyonda yakalanan 28 kişi İstanbul'a gönderildi. Operasyon geniş çapta devam ederken, kişilerin bulundukları yerlerde yapılan aramada 6 tabanca ele geçirildi.

17 yıl önce