|

Maarif Vakfı ziyaretlere başlıyor

Terör örgütü FETÖ ile yurt içinde yapılan mücadeleye paralel olarak yurt dışında da sistemli mücadele başlatılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 00:48 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Kanun Hükmünde Kararnamelerle Türkiye'deki FETÖ okullarının kapatılmasının ardından, geçtiğimiz Haziran ayında kurulan Maarif Vakfı da, FETÖ'nün yurtdışındaki örgütlenmesinin temelini oluşturan ve sayısı 3 bini geçen okulları devralmak için kolları sıvadı.



SOMUT DELİLLER SUNULACAK


Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli yürütülen çalışma kapsamında önümüzdeki hafta heyetler oluşturarak ülke ziyaretlerine başlanacak. İlk olarak FETÖ okullarını devretmeye hazır olan ülkeler ziyaret edilecek. Gidilen ülkelere, başta 15 Temmuz'daki darbe girişimi olmak üzere somut bilgiler sunularak, bu okulların bulundukları ülke için tehlikeli oldukları anlatılacak. Ziyaretlerde FETÖ'nün başka adlarla açtığı okulların devri de gündeme gelecek.



ETKİN MÜCADELE BAŞLATILIYOR


Öte yandan, Maarif Vakfı'nın ziyareti öncesinde birçok ülke FETÖ tehdidine karşı kendi tedbirini aldı. FETÖ'nün en güçlü olduğu ülkelerden Azerbaycan bunlardan birisi. Azerbaycan hükümeti, FETÖ'nün bin 200 öğrenci evi ve 3 öğrenci yurdunu kapattı, 28 kolej, 28 dershane ve 1 üniversitenin yönetimi devlete ait şirkete devredildi.



HAREKETE GEÇEN ÜLKELER


Afrika kıtasındaki ülkeler de Türkiye'nin uyarısının ardından harekete geçti. Senegal, Gabon ve Somali'de FETÖ'ye bağlı bütün kurumların kapısına kilit vurulurken, diğer ülkelerde de FETÖ kurumlarında kapatma hazırlığı yapıyor. FETÖ'nün en rahat ettiği ülkeler ABD ile AB ülkeleri. Türkiye'nin delilleri sunmasına rağmen Fetullah Gülen'i iade etmeyen ABD'de, FETÖ okulları faaliyetlerine devam ediyor. Aynı şekilde, darbe girişimine kınamakta bile zorlanan AB ülkelerinde de FETÖ okulları varlıklarını sürdürüyor. Balkanlar ise FETÖ konusunda duyarlı. Kosova hükümeti FETÖ'ye bağlı kurumları kapatırken diğer Balkan ülkeleri de terör örgütüne bağlı eğitim kurumlarını bakanlığa devretmeye hazırlanıyor.



#Maarif Vakfı
#FETÖ
8 yıl önce