|

Malki cinayetinde yine karar çıkmadı

İha
00:00 - 4/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 14:26 - 4/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Malki cinayetinde yine karar çıkmadı
Malki cinayetinde yine karar çıkmadı

Bursa'da, 1995 yılında öldürülen Musevi asıllı işadamı Nesim Malki cinayeti ile ilgili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından, işadamı Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.



Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, taammüden adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan Erol Evcil, cezaevinde tutuklu olduğu için duruşmaya katılmadı. "Adam öldürmeye yardım ettiği" ileri sürülen Mücahit Çakal ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanık avukatları Yusuf Akıncı, Gürsel Baydur, Emin Akalın, Semra Cengiz katılırken, Kemal Kumkumoğlu, İsmail Çetinkaya ve Özer Kırca mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada söz alan Erol Evcil'in avukatı Yusuf Akıncı, davayı yeni aldığını belirterek savunma için ek süre talebinde bulundu. Erol Evcil'in sıradan bir köylü çocuğu olduğunu söyleyen Akıncı, "Müvekkilim kendisini bir anda kurtlar sofrası içinde bulmuştur. Bir müddet sonra da kendisini rant savaşı içerisinde bulmuş ve bu süreç Nesim Malki cinayetine kadar devam etmiştir. Müvekkilim hakkında tevsi-i tahkikat talebinin değerlendirilmesini ve tarafımıza süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, ek soruşturma talebiyle sanık avukatlarının ek süre taleplerini reddetti. Bunun üzerine sanık Emin Menge'nin avukatı Gürsel Baydur ile Erol Evcil'in avukatı Yusuf Akıncı, savunma haklarının engellendiği gerekçesiyle davadan çekildiklerini söyledi. Duruşma, davayı yeni alan sanık avukatı Yusuf Akıncı'nın esas hakkındaki savunmasını hazırlaması ve sanık Emin Menge'nin davadan çekilen avukatının yerine müdafi tayin edilmesi için 18 Nisan 2007 tarihine ertelendi.


17 yıl önce