|

Mart kapıdan baktırdı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava kar yağışını da beraberinde getirdi. Yurdun bazı kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ajanslar
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:14 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Mart kapıdan baktırdı
Mart kapıdan baktırdı
Bolu

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından Bolu Dağı'nda gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de devam ediyor.

Düzce D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde dün gece başlayan kar yağışı, belli aralıklarla sabaha kadar sürdü. Kar yağışı yolda etkili olmazken, yol kenarları beyaza büründü. Kar kalınlığı belli noktalarda 10 santimetreye ulaşırken, Karayolları ekipleri yollarda çalışma başlattı. Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yozgat

İlde dün akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Belediye temizlik işçileri kaldırımlarda kar temizliği yaparken iş makineleri de ana arterlerde kar temizleme çalışması yaptı. Sabah işe gidecek vatandaşlar araçlarının üzerindeki karı temizledi.

Vatandaşlar kışın bu kadar kar yağmadığını belirterek,"Yozgat'ın kışı böyle oluyor. Kışın bu kadar kar yağmamıştı.'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır' ata sözü gerçek oldu."diye konuştu. Dörtyol Köprülü Kavşak'tan, Saat Kulesi güzergahına seyreden bir otomobil yolda kalınca çevredeki vatandaşların yardımıyla hareket etti.

İl Özel İdaresi ekiplerinin, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Niğde

Güneşli havaya alışan ve yazlık kıyafetlerini çıkaran Niğdeliler güne şiddetli rüzgarla uyandı. Akşama kadar ve şiddetini artıran rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgarın hafiflemesiyle birlikte yağmurla başlayan sağanak yağış akşam saatlerinde kara dönüştü. Gece devam eden yoğun yağışı şehirde etkisini artırdı.

Yoğun kar ile birlikte şehir genelinde elektrik kesintileri yaşandı. Düzensiz elektrik dalgalanmaları sonucu Niğde merkezde yaklaşık bir saat boyunca vatandaş ve esnaf karanlıkta kaldı.

Beklenmedik bir anda bastıran kar yağışı ve kesilen elektrikle beraber sokakta ki vatandaşlar evlerine ve kapalı alanlara yöneldi. Kar yağışının şiddetini artırdığı sırada el arabası ile karton toplayarak geçimini sağlayan bir vatandaşın telaşı dikkat çekti. Topladığı kartonlarla birlikte evine gitmeye çalışan şahıs karanlıkta ve trafikte yol almakta zorlandı.

Bursa

Kar Keles'i beyaza bürüdü

HASAN YALÇIN | BURSA - 23.03.2013 09:56

Bursa'nın Keles ilçesinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

Keles'te havaların aşırı soğumasıyla birlikte akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle Uludağ'ın eteklerinde yer alan Keles'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde 8 santimetreye kadar ulaştı. Uludağ'a yakın ilçelerden Harmancık'ta kar yağışı trafikte sıkıntıya sebep oldu. Harmancık-Kütahya ve Harmancık-Balıkesir kara yollarında ulaşım zaman zaman aksadı.

Bu arada Uludağ'da ise kar kalınlığının 160 santimetreye ulaştığı bildirildi. Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerine göre, Uludağ'da dün başlayan kar yağışı bugün de sürecek. Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düştüğünü belirten yetkililer, yarından sonra zirvede kar yağışı beklemediklerini açıkladı.

Erzincan

rzincan-Sivas Karayolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Erzincan-Sivas Karayolu'nun Sakaltutan mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Birçok sürücü, aracının buzlanma nedeniyle kayması sonucu yolda mahsur kaldı. Maddi hasarlı trafik kazalarının da meydana geldiği güzergah, tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Trafik polisleri, araçların güzergaha geçişine izin vermiyor. Bölgedeki tesislerde bekleyen çok sayıda sürücü, yolun ulaşıma açılmasını bekliyor.

Karayolları ekipleri ise güzergahta kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

11 yıl önce