|

MİT TIR'ları davasında 4 savcıya tutuklama kararı

MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında, eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen savcı Özcan Şişman, gözaltına alınarak Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yeni Şafak
17:55 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:51 - 7/05/2015 Perşembe
AA

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında, Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve Eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıktı.



Alınan bilgiye göre, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.



MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırılmıştı.



Özcan Şişman gözaltına alındı


Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdiği Şişman, merkez Seyhan ilçesindeki evinde gözaltına alınarak, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.



Şişman, gazetecilere, kararın hukuksuz olduğunu savunarak, "Ben, birinci sınıf savcıyım. Hakimler ve Savcılar Kanununun 88. maddesine göre, gözaltına alınamam. Böyle bir suçta suçüstü hali yoktur. Türk Ceza Kanununun 312. maddesinden suçlandım. Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete, ne casusluk yaptığımı izah etmeleri lazım. Ben, yıllardır casuslukla ilgili soruşturmalar yaptım. Yıllardır terör soruşturmaları yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler, cezasını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum" dedi.



Şişman, sağlık kontrolünün ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.



Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.




Savcı Ahmet Karaca evinde bulunamadı


Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen savcı Ahmet Karaca'nın Gaziantep'teki ikametinde olmadığı anlaşıldı.



İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermesinin ardından Karaca'nın, Beylerbeyi TOKİ konutlarındaki ikametine geldi.



Görüntü alınmasını istemeyen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Savcının kaldığı eve giden ekipler, bir süre sonra siteden ayrıldı.



Savcının ikametinde olmadığı anlaşılırken, polis ekiplerinin Karaca'ya ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.



Savcı Süleyman Bağrıyanık, evinde gözaltına alındı


MİT tırlarının durdurulması soruşturması kapsamında, TCK'nın 312. maddesinde ağırlatılmış müebbet hapis cezasını öngören "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen şüphelilerden savcı Süleyman Bağrıyanık, Antalya'da evinde gözaltına alındı.





#mit tırları
#mit savcı
#savcı tutuklama
9 yıl önce