|

ODTÜ'de bu kez ödeme gerilimi

ODTÜ arazisinden geçecek yol için ağaçların gece kesilmesini değerlendiren Gökçek, 'Bu kesilen ağaçlar için belediyenin tespit ettiği meblağ 211 bin TL, para üniversitenin hesabına yatırıldı. Fiyatlarda itiraz olursa bir problem çıkarmayız' dedi.

Yasemin Asan
00:00 - 22/10/2013 Salı
Güncelleme: 00:18 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
ODTÜ'de bu kez ödeme gerilimi
ODTÜ'de bu kez ödeme gerilimi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ arazisinin bir bölümünden geçen yol çalışması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gökçek, ODTÜ arazisi içerisinde yaklaşık bin 800 metrekarelik bir bölümün yeni yapılan koruma planı neticesinde plan yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, 'Havaların soğumasına müsaade etmeden mümkün olduğunca sıcak havalardan yararlanıp kısa süre içerisinde ODTÜ yolunu Ankaralılara hizmete açmak üzere faaliyete geçtik' dedi.

ODTÜ'DE 2 BİN 388 AĞAÇ SÖZKONUSU

Bayramın bitmesinin ardında gece yol çalışma işi yaptıklarını söyleyen Gökçek, 'Bir gecede açtık. Bu arazi içerisinde ODTÜ'nün kendi tespiti ile 629 imreli ağaç, 292 çam, 133 dişbudak, 916 ahlat, 293 badem, 58 kavak, 696 diğer yapraklı olmak üzere 2 bin 388 ağacın nakledilmesi ya da kaldırılması gündemdeydi. Bunlar kaldırıldı' diye konuştu. Kesilen ağaçların parasının 211 bin TL tuttuğunu ifade eden Gökçek, '211 bin TL üniversitenin hesabına yatırıldı. Fiyatlarda itiraz olursa bir problem çıkarmayız. ODTÜ'ye yardımcı oluruz' diye konuştu. 600 yakın ağacı nakledilme imkanı bulduklarını ve bu ağaçları da belediyenin fidanlıklarına gönderildiğini dile getiren Gökçek, 'ODTÜ'ye en az 10 katı yetişkin ağaç dikilecek. ODTÜ bir talepte bulunduğu andan itibaren ağaçları dilekleri yere dikmeye hazırız' dedi.

ODTÜ: Para iade edildi

ODTÜ, Ankara Belediyesi'nin kesinlen ağaçlar karşılığı üniversite hesabına yatırdığı parayı iade etti. ODTÜ'nün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, 'ABB'nin ODTÜ arazisinden kaldırdığı ağaçlar için ODTÜ ile herhangi bir anlaşma olmadan bugün aktardığı ödeme iade edilmiştir' denildi.


11 yıl önce