|

Orduevinde sakal açılımı

Orduevlerine girişte günlük sakal tıraşı zorunluluğu kaldırıldı. Genelkurmay'ın yeni düzenlemesine göre üyeler, orduevlerinin de aralarında bulunduğu askeri sosyal tesislere sakallı halde girebilecek. Düğünler için gevşetilen başörtüsü yasağının da tamamen kaldırılması bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 21:49 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Orduevleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislere girişte uygulanan sakal yasağı kaldırıldı. Genelkurmay Başkanlığının yeni düzenlemesiyle üyeler orduevlerinin de dahil olduğu askeri sosyal tesislere sakallı girebilecek. Genelkurmay Başkanlığınca, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait sosyal tesislerin kullanımına yeni düzenleme getirildi. Buna göre orduevleri, askeri gazinolar, sosyal tesislerle TSK özel, özel/yerel ve kış eğitim merkezlerine üyeler sakallı girebilecek.



YOĞUN TALEBE CEVAP


Girişlerde daha önce günlük sakal tıraşı zorunluluğu aranırken yeni düzenlemeyle sakallı üyelerin girişi önündeki engel de kalktı. Uygulamanın hayata geçirilmesinde emekli olan askeri personelin yoğun talebinin etkili olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı, daha önce yaptığı düzenlemeyle askeri sosyal tesislerde yapılan düğünlere başörtüsüyle gelmenin yolunu açmış, ancak orduevi ve sosyal tesislerde uygulanan başörtüsü yasağını tamamen kaldırmamıştı. Sakal açılımının ardından orduevlerine başörtüsü ile girmenin önündeki kısmi engelin de tamamen kaldırılması bekleniyor.



ÜST-AST AYRIMI KALKTI


Öte yandan daha önce gerçekleşen bir başka düzenlemeyle de tesislerde genel kullanıma açık tüm yerlerde statü (general, üstsubay, subay) bölümleme uygulaması da kaldırılmıştı. Otel, oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, yemek salonu, berber, kuaför, gibi yerlerde statüleri gösteren her türlü yazı ve işaretin kaldırıldığı söz konusu uygulamayla Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasındaki dayanışmayı artırmak, moral ve motivasyona katkı sağlamak amaçlanmıştı.


#Orduevi
#Genelkurmay
#sakal
9 yıl önce