|

Ortak mücadeleye Türk polisi desteği

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi 2014 dönemi tamamlandı. Bölgesel sorunlara eşgüdümlü mücadele için geliştirilen proje kapsamında, 15 ülkeden 847 polis yaklaşık 95 Türk eğitmen tarafından eğitildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:19 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Polis teşkilatı uluslararası arenada ortaya çıkacak sorunlarda söz sahibi olmak için kolları sıvadı. TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü girişimleriyle başlatılan “Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi” kapsamında geçtiğimiz yıl 15 ülkeden 847 polise eğitim verildi. Emniyet mensuplarına yönelik tecrübelerin karşılıklı paylaşılması amacıyla yürütülen projeler, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirmenin de önünü açacak. 

95 EĞİTMEN KATILDI

Bölgesel sorunlara eşgüdümlü mücadele için büyük önem taşıyan proje kapsamında yaklaşık 95 Türk eğitmen görev aldı. Eğitimlerle birlikte ikili irtibatın geliştirilmesi ve teşkilata ait terminolojilerde birlik sağlanması kapsamında önemli yol kat edildi. Kolluk kuvvetleri arasında uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarında koordineli ve eşgüdümlü mücadele anlayışı da geliştirilecek.  

TÜRKİYE'DE VE YURTDIŞINDA EĞİTİM 

Türkiye’nin güvenlik işbirliği içerisinde olduğu ülkelerdeki üst düzey polis yöneticilerinin ve uzmanlık gerektiren birimlerde polislik alanında yaşanan değişimlere hızlıca ayak uydurulması hedefleniyor. Hem yurt içi hem de yurtdışında yapılan eğitimlere başta Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Maldivler, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Tunus ve Türkmenistan’dan polisler katıldı.  

TERÖRLE MÜCADELEDEN SİBER SUÇLARA  

Yabancı polis memurlarına verilen eğitimler çerçevesinde patlayıcı maddelerle mücadele, terörle mücadele, balistik, özel harekat, önemli kişileri koruma, toplumsal eylemlere müdahale, siber suç gibi konularda da kurslar verildi. 

JANDARMA DA DESTEK VERECEK

Jandarma genel komutanlığı ile yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında, kolluk kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesi için de programlar devam ediyor. 

Teçhizat yardımı 

Polis Eğitim Projesi kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Haiti, Gambiya, Afganistan, Kırgızistan, Bosna Hersek’e malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından Kırgızistan’a aşırı hız ve alkol kullanımı sonucu meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi ve başka istismarların önüne geçilebilmesi amacıyla talep edilen sekiz radar cihazı hibe edilirken, Bosna-Hersek Polis Teşkilatı’na da toplumsal olaylara müdahale amacıyla kullanılacak malzemeler nakledildi. Emniyet yetkilileri, projenin geniş bir şekilde uygulanması yönünde de  TİKA’dan destek istedi.

#TİKA
#Polis Eğitim Projesi
#Emniyet
#Jandarma
9 yıl önce