|

Paralel bunu hep yapıyor

14 Aralık savcıları, paralel yapının firari lideri Gülen’in talimatı sonrası hep aynı taktiğin izlendiğine dikkat çekti: Talimat, Zaman’da haber, Karanlık Kurul ve operasyon...

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2014 jeudi
Güncelleme: 22:24 - 24/12/2014 mercredi
Yeni Şafak
14 Aralık’ta paralel yapıya yönelik gerçekleştirilen soruşturma dosyasında çarpıcı tespitler yer aldı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Hasan Yılmaz ile İrfan Fidan, paralel yapının adım adım hayata geçirdiği Tahşiye kumpasını gözler önüne serdi. Savcılık, dosyada ‘firari’ olarak yeralan Fethullah Gülen ile Zaman Gazetesi-Samanyolu Televizyonu arasındaki bağı gösteren eylem ve delilleri tek tek sıralarken, bizzat Gülen’den gelen ve herkul.org sitesinde yayınlanan talimatların sırasıyla önce Zaman’da haber yapıldığını, ardından STV’deki ‘Tek Türkiye’ dizisinin ‘Karanlık Kurul’unda işlendiğini kaydetti. Savcılık, Gülen örgütünün benzer yöntemi ‘dershaneler’ konusunda da uyguladığını kaydederek, iki operasyon arasında karşılaştırma da yaptı.  

SÜREÇ BÖYLE İŞLİYOR

Dershanelerin dönüştürülmesi tartışmalarının yaşandığı dönemde Hidayet Karaca’nın 20.09.2013 tarihinde Fethullah Gülen ile görüştüğü tespitine yer veren savcılar, Karaca ile Gülen’in konuşmasının hemen ardından konunun herkul.org’da ele alındığına, daha sonra 8-11 Ekim arasında ve 25 Kasım’da aynı konunun Zaman’da manşete taşındığına dikkat çekti. Gülen ile Karaca diyalogu sonrası aynı konunun Karanlık Kurul’da yayınlanması ise uzun sürmedi. 

ASIL SAHİBİ GÜLEN 

Tahşiye kumpasını soruşturan savcılar, Zaman gazetesinin asıl sahibinin ise Fethullah Gülen olduğuna vurgu yapıyor. Tespite gerekçe olarak ise Gülen’in konuşmalarının ona bağlı gazetede amaç ve hedefler doğrultusunda birebir yayınlanması gösteriliyor. Ekrem Dumanlı’nın Gülen karşısında esas duruşunun da ‘ast-üst’ ilişkisine dayandığı tespitinde bulunan savcılık, Gülen’in Tahşiye grubu hakkındaki konuşmasının hemen ardından aynı gruba ‘terör örgütü’ olarak dizide yer verilmesinin de tesadüf olmadığı tespitinde bulunuyor. 

1- Kızınca başlıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen polis fezlekesinde ilginç ayrıntılar göze çarpıyor. Fezlekede, paralel yapının kumpasıyla 17 ay haksız bir şekilde cezaevinde tutuklu bırakılan dönemin Tahşiye Yayınevi’nin sahibi Mehmet Nuri Turan’ın mektubuna yer verildi. Turan, 17 Mart 2011’de cezaevinden gönderdiği mektupta, operasyon talimatının Fethullah Gülen tarafından verildiğini belirtiyor. Fezlekeye göre Turan’ın ikametini arayan başkomiser Ferdi T. de, Turan’a “Hocayı kızdıracak ne yaptın?” şeklinde soru sordu. Ayrıca Turan’ı gözaltına alan polislerden birinin ona, “Söyle Fethullah Hoca’yı kızdıracak ne halt ettin?” dediğine de fezlekede yer verildi.


2- ZAMAN

Talimat aynen gazetede


3- Samanyolu

Sonraki adım karanlık kurul

#14 Aralık
#Tahşiye kumpası
#Zaman Gazetesi
#Samanyolu
#Fethullah Gülen
il y a 9 ans