|

Paralel ile HDP'nin işbirliği Zaman'ın manşetinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bahsettiği "Paralel Yapı-HDP işbirliği" ayyuka çıktı. Paralel'in basılı yayın organı Zaman Gazetesi, HDP ile olan yakınlığını bugünkü manşetiyle gözler önüne serdi. HDP'ye yapılan saldırıların failinin DHKP-C üyesi çıkmasına rağmen Zaman, teröristi "Demirtaş'ın ağzından" IŞİD üyesi ilan etti. Paralel yapı ile HDP işbirliği arka kapıdan girilerek yapılan görüşmelerden manşetlere taşınmış oldu.

Yeni Şafak
12:28 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:02 - 23/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Adana ve Mersin'de HDP'nin İl ve İlçe binalarına yapılan saldırıların zanlısının DHKP- C'li bir terörist olduğunu açıklamıştı. Saldırıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutan HDP Genel Eş Başkanı Selahattin Demirtaş dün yaptığı açıklamada ise büyük bir çarpıtmaya imza atarak 2007'de DHKP-C'den sorgulanan zanlıyı IŞİD üyesi ilan etti. Paralel yapının gazetesi Zaman da Demirtaş'ın avukatlığını yaparak sözlerini manşetine taşıdı. Paralel yapı ile HDP ittifakının göstergesi olan haberde Zaman, saldırıyı AK Parti'nin düzenlediğini ima eden satırlara imza attı. Zaman haberinde, DHKP-C bağlantıları ortaya çıkan saldırganın IŞİD ilişkisi de ortaya çıkarsa "sorumlusu AK Parti" algısını da oluşturdu.



DHKP-C bildirisi Zaman'da


Zaman, "Paketli bombada derin şüphe" başlıklı manşetinde Demirtaş'ın açıklamalarına yer vererek, HDP'nin avukatlığını üstlendiğini açıkça belli etti. Zaman, terörist DHKP-C'li çıkmasına rağmen örgütün "kınıyoruz" açıklamalarını da yayınladı.








İşbirliği arka kapıdan manşete taşındı


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Fethullah Gülen'in lideri olduğu paralel yapının ve HDP işbirliği yaptığı ve gizli görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Zaman'ın yayın müdürü Ekrem Dumanlı'nın arka kapıdan girdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde başkan Gülten Kışanak ile görüştüğünün ortaya çıkması kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Paralel yapı, HDP ile olan ilişkisini Zaman'ın bugünkü manşeti ile ilk defa bu kadar açık şekilde gözler önüne sermiş oldu.


#zaman hdp
#paralel yapı hdp
#hdp dhkpc
9 yıl önce