|

Paralel parti bile varmış!

Paralel yapıya mensup polislerin Spark Messenger'da konuşurken, konu Şükür'ün istifasına gelince 'paralel devletin yanında paralel parti de varmış' şeklinde ifadeler kullandıkları ortaya çıktı.

Cihat Arpacık
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Paralel parti bile varmış!
Paralel parti bile varmış!

25 Aralık darbe girişimini kurgulayan polislerin kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda 'paralel devlet' ve 'paralel parti' kavramlarını kullandıkları ortaya çıktı. Basında 'paralel devlet' ve 'paralel yapı' kavramlarını kullanan her yayına tazminat davaları açan grubun, kendi içlerinde bu kavramları yaygın kullandığı görülüyor. Darbe girişimlerinin engellenmesi ve paralel yapının emniyetten tasfiye edilmesinin ardından ulaşılan yazışmalar, darbe teşebbüsünü açıkça göz önüne seriyor. Polisler birbirleriyle yaptıkları yazışmalarda kendilerine 'paralel devlet' dediği anlaşıldı.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN İSTİFASI PLANLI

Mali Şube'nin tahrif edilen bilgisayar kayıtlarının geri dönüştürülmesiyle ele geçirilen konuşmanın tarihi 16 Aralık, yani 17 Aralık darbe kalkışmasından 1 gün önce. Emniyet mensuplarının kurum içi anlık yazışmalarını yaptığı 'Spark' isimli programı kullanan polisler Hakan Şükür'ün istifası üzerine konuşuyor. Dinleme işlemi yaptığı anlaşılan 362878 numaralı polis Hakan Şükür'ün Ak Parti'den istifasını 'ŞOK ŞOK ŞOK SON DAKİKA MUSTAFA VARANK-MEHMET ALİ BERBER (OLABİLİR) HAKAN ŞÜKÜR'ÜN İSTİFASI' şeklinde duyuruyor. Bu iletiyi gören 362879 numaralı polis ise 'ŞSKS yapıyorsun' şeklinde cevap vererek duyumunu netleştirmek için 'Etti mi ettirecekler miydi' şeklinde bir soru soruyor. Bu konuşmanın saati ise 18:40.

PARALEL PARTİ DE VARMIŞ ESPRİSİ

Haberi ilk duyuran polis konuşmanın devamında şu ifadeleri kullanıyor 'Etti, Kimseden habersiz. İnternette var son dakika. Paralel devletin yanında paralel parti de varmış.' Arkadaşının paralel devlet-paralel parti sözlerini anlamayan polis 'Anlamadım, ne anlama geliyor' diyerek şaşkınlığını dile getiriyor. 'Paralel devlet' sözünü kullanan polis ise arkadaşına kızarak 'Kafa kıt, ben sana anlatırım sonra' diyerek konuyu kapatıyor. Başbakan Erdoğan'ın paralel devlet ilanı 17 Aralık darbe girişiminin ardından geldi. Ancak henüz 17 Aralık gününe saatler varken polislerin kendilerine 'paralel devlet' olarak nitelendirdikleri bu yazışmalarla ortaya çıktı.


10 yıl önce