|

Paralel yapının son 'Marifet’i

Paralel yapıya hizmet eden yayınlarıyla gündeme gelen Muhammed Keskin öncülüğündeki Marifet Dergisi, yine hükümeti hedef aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 6/02/2015 Friday
Güncelleme: 22:13 - 5/02/2015 Thursday
Diğer
İsmailağa Cemaati’nin dışında bir oluşum içinde olan Muhammed Keskin öncülüğünde yayınlanan Marifet Dergisi, son sayısında yine Hükümeti hedef aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ehlisünnet inancını ortadan kaldırdığını iddia eden yazı ise paralel yapıya hizmet eden medyada İsmailağa Cemaati’nin AK Parti’yi eleştirdiği şeklinde haberleştirildi. 

YAZI CEMAATİMİZİ BAĞLAMAZ 

İsmailağa Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Marifet dergisinde Abdülfettah Kevser imzası ile yayınlanan “Ehl-i Sünnet’i Devlet Kurumlarıyla Yıkmak” başlıklı yazının cemaatlerinin görüşleri olmadığı vurgulandı. Açıklamada “daha önceki sayılarında da kışkırtıcı bir siyasi muhalefet diliyle İsmailağa Cemaati’ni muhalifleştirme çabası içinde aynı paralel amacı güden medya çevrelerinin istismar vesilesi yapan söz konusu Marifet dergisinin ilgili yazısı cemaatimizi bağlamamaktadır” denildi. 

HÜKÜMETE VURMA GÜCÜ OLDULAR 

AK Parti iktidarını hedef alan yazının paralel yapıya yakın basın yayın organlarında birinci haber olarak yayınlanması, dikkatleri Marifet Derneği ile Gülen cemaati arasındaki ilişkiye çevirdi. Marifet dergisinde daha önce de ‘Yeni Türkiye’ kavramı üzerinden iktidarı hedef alan bir yazı yayınlanmıştı. Muhammed Keskin’in kaleme aldığı yazı başta Zaman gazetesi olarak Gülen grubuna bağlı tüm medya organlarında “İsmailağa Cemaati’nden Hükümete ağır eleştiri” şeklinde manşetten duyurulmuştu.

PARALELE TAVIR ALAMADI 

Marifet Dergisi'nin bağlı olduğu ve Muhammed Keskin’in başkanlığını yaptığı Marifet Derneği’nin Gülen grubuna karşı tavır alamaması da İsmailağa Cemaati içinde tartışma konusu olmuştu. Dershane tartışmasının yaşandığı günlerde Türkiye’deki cemaat ve gruplar Milli İrade Platformu çatısı altında verilen gazete ilanında Gülen Grubuna tepki gösterirken Marifet Derneği bildiriye imza atmamıştı.
#İsmailağa Cemaati
#Muhammed Keskin
#Marifet Dergisi
9 years ago