|

PKK halkın aç kalmasını istiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın Silvan'da baskın düzenleyerek 6 iş makinesini ateşe verdiği taş ocağında incelemelerde bulundu. Bakan Eker, terör örgütünün kendi çıkarları için bölge halkının aç ve işsiz kalmasını istediğini söyledi.

Cihan
00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 15:33 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
PKK halkın aç kalmasını istiyor
PKK halkın aç kalmasını istiyor

Bakan Eker, “Bölge, yoksul, işsiz kalsın istiyorlar. Bölge, yoksul ve aç kalırsa terör örgütü amacına daha kolay ulaşacağını düşünüyor. Ancak bölgede yatırımlar devam edecek. Silvan Barajı inşaatına yönelik saldırılar oldu. Zarar verme engellemeye yönelik eylemler var. Terör örgütü ile mücadelemiz sürecek.” dedi.


Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan'la birlikte taş ocağına gelen Bakan Eker, ocağın sahibi AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan ve taş ocağında çalışan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Eker, beraberindekilerle birlikte PKK'lılarca ateşe verilen iş makinelerini inceledi. İncelemenin ardından konuşan Bakan Eker, aynı işyerinin 24 Mayıs 2011'de de yine terör örgütü PKK tarafından basıldığını ve 7 aracın ateşe verildiğini hatırlattı.


"TERÖR ÖRGÜTÜ İNSANLIK DIŞI TUTUM SERGİLİYOR"

Terör örgütünün, çok çirkin ve insanlık dışı tutum sergilediğini belirten Eker, terör örgütünün insanları kaçırarak haraç istediğini kaydetti. Eker, daha önce terör örgütü tarafından kaçırılan AK Partili başkanları bu konuda örnek gösterdi. Terör örgütünün, bölgenin ekonomik olarak güçlenmesini istemediğini anlatan Eker, bölgenin tek meselesinin Kürt sorunu olmadığını kaydetti.


Bakan Eker, “Bu bölgenin işsizlik, sağlık ve altyapı sorunu da var. Biz bunları da çözeceğiz. Buranın evlatları neden binlerce kilometrelik yolu kat edip Batı iline gidiyor. Buradaki projeler biterse bu vatandaşlarımız burada istihdam edilir. Ama terör örgütü kendi gibi düşünmeyenlere karşı savaş açıyor.” şeklinde konuştu.


"PKK, HALK İŞSİZ KALSIN BANA YÖNELSİN DİYE ÇABA GÖSTERİYOR"

Bir gazetecinin, “Neden özellikle AK Parti'ye saldırıyorlar” şeklindeki sorusuna karşılık Bakan Eker, şunları söyledi: “Terör örgütü yatırım yapılmasını istemiyor. Neden, çünkü baraj ve yol yapılacaksa istihdam yaratılacak. Baraj olursa, insanlar iş bulacak, binlerce kilometre fındık toplamaya gitmeyecek. Ama PKK bunu istemiyor, gözyaşı artsın istiyor. O nedenle yatırım yapan, istihdam artıran AK Parti'ye saldırıyor. PKK'nın buradaki amacı tamamen AK Partililerdir. Olayla ilgili yaptığımız araştırmada, bu eylemi yapan PKK'lılarla geçen yıl yapanlar arasında bağlantı tespit ettik. PKK'nın buradaki amacı, bölge insanının işsiz kalarak teröre yönelmesini sağlamaktır. Biz PKK'nın bu oyunlarına gelmeden, buradaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Silvan Barajı devam ediyor, PKK'lılar barajın yapılmaması için birkaç defa yol yapımında çalışan araçları yaktı.”


"AKLI SELİM KÜRT 'KÜRT SORUNUNU AK PARTİ ÇÖZER' DİYOR"

Akli selim Kürtlerin, 'Kürt sorununu AK Parti çözer' dediğini anlatan Bakan Eker, “Ancak PKK kendi politik çıkarlarıyla Kürt sorununu birleştirmeye çalışıyor. İnsanların inanarak umut beslediği, oy verdiği AK Parti, Kürt sorununu çözmeye çalışıyor. İşte dil önündeki engellerin de kaldırılması gibi somut örnekler de var. Bölge halkı, Kürt kardeşlerim Kürt sorununun çözümü için çabalarımızı ve atılan somut adımları görüyor. AK Parti'ye dönük umutlar artıyor. Demokrasi ve sivilleşmeye yönelik atılan adımlar halkın beklediği adımlar. Somut adımlar atılıyor ve PKK bundan rahatsız oluyor. PKK da 'bunlara nasıl zarar veririz' gayreti içindedir. Kürtlerin ne kadar faydalanacakları onların umurunda değil.” ifadelerini kullandı.

12 yıl önce