|

Prens Charles, Meryemana'ya gitmedi

Cihan
00:00 - 27/11/2007 Salı
Güncelleme: 14:54 - 27/11/2007 Salı
Yeni Şafak
Prens Charles, Meryemana'ya gitmedi
Prens Charles, Meryemana'ya gitmedi

İngiltere Veliaht Prensi Charles ile eşi Camilla Parker Bowles, İzmir'in Selçuk ilçesine gelerek Efes Antik Kenti'ni gezdi. Prens Charles, daha önceki gelişinde gezdiği için Meryemana Evi'ni ziyaret etmedi.



Özel uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inen Charles ve Camilla, İzmir Vali Vekili Celalettin Eran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İngiltere'nin İzmir Konsolosu Antony Willy Buttigieg tarafından karşıladı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında özel araçla Selçuk ilçesine geçen Prens Charles ve eşi, önce antik tiyatroyu gezip bilgi aldı. Daha sonra ören yerinin içindeki kütüphaneyi ziyaret etti. Charles ve eşi Camilla, burada Selçuk Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin gösterilerini izledi. Gösteride İzmir yöresinin oyunları sergilendi. Daha sonra basına kapalı olarak yamaç evlerini gezen veliaht prens ve eşi, Meryemana Evi'ni ziyaret etmeden organik tarımla ilgili bir programa katılmak için İzmir'in Kemalpaşa ilçesine hareket etti.



Selçuk Kaymakamı Aziz İnci ile eşi Sevil İnci misafirlerine çiçek verdi. Kaymakam, eşi ve Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, ziyaret boyunca Charles ve Camilla'nın yanından ayrılmadı. Veliaht prens ve eşini yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu takip ediyor. Charles, gezi boyunca hiç açıklama yapmadı.


16 yıl önce