|

Savcı ‘beraat’ dedi

Deniz Feneri-Almanya davasında İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne mütalaa sunan savcı, eski RTÜK Başkanı Akman ile 16 kişi hakkında ‘beraat’ istedi. Savcı, sanıklardan Mehmet Gürhan ile eşi hakkında ise ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan hapis cezası talep etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:31 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada duruşma savcısı mütalaasını verdi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, sanıklar Ömer Zahid Karaman, İzzet Kurum, İsmail Karahan ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma savcısı İbrahim Kayapınar, 35 sayfalık mütalaasında, sanıklardan Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş’in ‘hizmeti nedeniyle güveni kötüye kullanma’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından zaman aşımının dolması nedeniyle haklarındaki davanın düşmesini istedi. Aynı suçlamalardan yargılanan İsmail Karahan, Aykut Zahid Akman, Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 17 sanığın ise beraatine karar verilmesini talep etti.

GÜRHAN’LARA HAPİS İSTEMİ 

‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan 4 sanık hakkında dava açıldığını mütalaasında aktaran Savcı Kayapınar, bu suç kapsamında Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan’ın beraatini istedi. Savcı, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan yargılanan sanıklardan Mehmet Gürhan’ın 2 yıldan 6 yıla, eşi Nurgül Gürhan’ın ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mütalaanın açıklanmasının ardından söz alan 3 sanık, mütalaaya itiraz etmediklerini belirterek haklarında beraat kararı verilmesini istedi. Almanya Deniz Feneri İflas Müdürlüğü vekilleri de söz alarak mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.
#Almanya
#Ömer Zahid Karaman
#Mehmet Gürhan
9 yıl önce