|

Şehadeti emrettim 'başüstüne' dedi

Yaptığı kahramanlıkla Özel Kuvvetler Komutanlığını darbecilere teslim etmeyen ve darbenin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, “Bu işin ucunda şehit olmak var” diyen komutanına, “Emredersiniz” karşılığını verdi ve cuntacı general Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra şehit edildi.

Yeni Şafak
14:20 - 30/07/2016 Saturday
Güncelleme: 11:41 - 30/07/2016 Saturday
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin darbe kalkışmasını engellemek için Özel Kuvvetler Karargâhı'nda canı pahasına mücadele eden ve darbeci generali alnından vurarak darbenin gidişatını etkileyen Niğdeli şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in o geceki kahramanlık hikâyesi gün yüzüne çıktı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kahramanlık hikayesini anlatan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, kendisine Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürme emri verdiğini belirterek, “Bu işin sonunda şehit olmak var. Hakkını helal et' dedim. Bana son sözü, 'Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de edin' oldu” dedi.



Darbe kalkışmasının yaşandığı gece önce Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın aracı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yolun üzerinde 3 araç tarafından sıkıştırıldı. Zekai Paşa darbecileri atlattıktan sonra, kalkışma olduğunu ve Özel Kuvvetler Karargahı'nın ele geçirilmek istendiğini anladı ve operasyon için en güvendiği subaylara karargaha operasyon emri verdi.


Zekai Paşa, karargâhı aradığında, şok bir cevapla karşılaştı: “Siz görevden alındınız, artık Semih Paşa'nın emrini dinliyoruz” diyen albaya, “Emrimi dinlemiyorsun, FETÖ'cülerin emirlerini dinliyorsun, sen paralelcisin” diye bağırdı.



Zeki Paşa daha sonra Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradığını ve Ömer'e, “Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et” dediğini söyledi.




Ömer Başçavuş'un cevabı ise 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının gidişatını etkileyecek ve belki de darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlayacak türdendi. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Komutanı Zekai Paşa'ya hitaben, “Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin” dedi.



Astsubay Halisdemir, karargaha girmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'nin karşısına dikilerek girmesine engel oldu. Kahraman astsubay, cuntacı generalin “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız” sözlerine karşı silahını çekerek gözünü kırpmadan ateş etti ve Terzi'yi alnından vurdu, sonrasında çıkan çatışmada vurabildiği kadar darbe yanlısı askeri vuran Halisdemir, vurularak şehit oldu.



FETÖ'cü darbeciler için en stratejik birimlerden biri olan Özel Kuvvetler Karargahı'nın ele geçirilmesini Şehit Astsubay Ömer Halisdemir canı pahasına engellerken, Özel Kuvvetlerin düşmemesi darbenin gidişatını da etkiledi. Askeri uzmanlara göre, şehit astsubayın bu kahramanca girişimi darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının temel sebeplerinden biri oldu.





Babam hepimizin kahramanı


1998 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda uzman çavuş olarak göreve başlayan Şehit Ömer Halisdemir, 18 yıl boyunca Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev aldı. Şehit Astsubayın kızı Elifnur babası için “Babam vatanı için hayatını feda etti. Onunla gurur duyuyoruz. O hepimizin kahramanı” ifadelerini kullandı. Şehidin kız kardeşi Ganime Halisdemir ise haberi aldıktan sonra sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Abim tek başına Türk Milletinin kaderinin seyrini değiştirmiştir. Şehadet şerbetini içmeyi rabbim nasip etti yiğit kardeşime. Benim abim kahramanca Türk Milletinin vatanına sahip çıktı. Sıra Türk Milletinin şehidine sahip çıkma zamanıdır. Yiğit abim, onurumuz, gururumuz; «Şerefinle başladığın mesleğini şerefinle bitirdin» diye yazdı.



YİNE OLSA YİNE YAPARDI


Türkiye'nin konuştuğu şehit Ömer Halisdemir'in abisi Doğan Halisdemir de kardeşinin o gece nöbetçi olduğunu belirterek, “O akşam en son 10:30'da telefonda görüştük. Her şey normaldi. Televizyonlarda haberleri görünce Ömer'e ulaşmaya çalıştık, ama ulaşamadık. Aslında içimiz rahattı. 20 yıldır sayısız operasyona katıldı. Hepsinden sağ salim döndü. Bundan da döneceğine emindik. Ama bu sefer olmadı. Yine olsa yine yapardı” dedi.





#15 Temmuz
#Darbe direnişi
8 years ago