|

Şehir eşkıyalarına şafak baskını

İstanbul polisi Kobani bahanesiyle sokakları yangın yerine çeviren PKK''nın gençlik yapılanması YDG-H''ye safak vakti operasyon düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda 16 kişi gözaltına alındı

Yusuf Doğan
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 00:22 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Şehir eşkıyalarına şafak baskını
Şehir eşkıyalarına şafak baskını

Terör örgütü PKK yandaşları geçtiğimiz günlerde, IŞİD''in Kobani kuşatmasını bahane ederek İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde şiddet eylemleri düzenlemiş, 38 kişinin öldüğü eylemlerde 3 Hüda-Par üyesi de linç edilerek yaşamını yitirmişti. Bankaların, iş yerlerinin yağmalandığı, kamu kurumlarının milyonlarca liralık zarar gördüğü eylemlerle ilgili İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

HELİKOPTERLER DESTEK VERDİ

Ekipler, eylemlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerdeki güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerini saatler süren inceleme altına aldı. Provokatörlerin eşkallerinin belirlenmesi ve kimliklerinin tespitinin ardından dün düğmeye basıldı. Şafak vakti, TEM Şube ve İstihbarat Şube ekipleri başta olmak üzere, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Helikopter Şube ekiplerinin de desteğiyle terör örgütü PKK''nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

KADIN LİDER DE GÖZALTINDA

Baskınlarda, sokaklara çağırdıkları eylemcileri vandalizme yönlendirdiği belirlenen, şiddet eylemlerini organize eden ve sokakların yangın yerine dönmesinde başrolü oynayan, bir kadının liderliğini yaptığı 16 kişilik provokatör grubu gözaltına alındı. Şebekenin liderliğini bir kadının yapması dikkat çekerken adreslerde yapılan aramalarda maskeler, sopalarla birlikte 3 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Silahlar balistik incelemelerin yapılması amacıyla Kriminal Polis Laboratuvarı''na gönderildi. Şüphelilerin, İstanbul Emniyeti''ndeki sorguları sürüyor.


10 yıl önce