|

Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

Cihan
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 14:01 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Şehit eşini asker selamıyla uğurladı
Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

Terör örgütü PKK militanlarının Şırnak-Cizre karayoluna döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Müslüm Fırat'ın cenazesi Gaziantep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi.



Şehidin eşi Nurhan Fırat, eşini son yolculuğuna selamlayarak uğurladı. Tören boyunca metanetini koruyan Fırat, saygı duruşu esnasında eşinin tabutunun başına gelerek selam verir vaziyette bekledi.


Aşırı sıcaktan dolayı şehidin kardeşi Yeter Fırat baygınlık geçirdi. Fırat'a olay yerindeki ambulansta müdahale edildi.

Şehidin çocukları Kaan (5) ve İrem (2), tören boyunca amca ve halalarının kucaklarında bekledi. Babasının fotoğrafını elinde tutan İrem ve elinde Türk bayrağı ile cenaze alanında herşeyden habersiz dolaşan Kaan, törende bulunanlara duygulu anlar yaşattı.



Törene AK Parti Gaziantep milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Fatma Şahin ve Mehmet Sarı ile Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de katıldı.


Hz. Ali Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Müslüm Fırat'ın naaşı Nizip Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.


16 yıl önce