|

Şehit pilotlara son uğurlama

Bir F-4 uçağın Konya’da düşmesi sonucu şehit olan iki pilot, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Görev yaptıkları Eskişehir’de düzenlenen törenin ardından Şehit Pilot Mustafa Tanış baba ocağı olan Ankara’da, Şehit Pilot Mustafa Delikanlı ise İstanbul’da toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:29 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Eskişehir 1’inci Ana Jet Üssü 112’nci Filo Komutanlığına ait bir F-4 uçağın dün Konya’da düşmesi sonucu şehit olan Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için önce görev yaptıkları Eskişehir’de bir tören düzenlendi. Törene şehitlerin yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve kuvvet komutanları katıldı. Tören sonrasında Tanış’ın cenazesi Ankara’ya, Delikanlı’nın naaşı ise İstanbul’a gönderildi. 


ACIMIZI YAŞAYALIM

Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış için Ankara Kocatepe Camisi’nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından omuzlarda top arabasına taşınan şehidin naaşı, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları katıldı. Bu arada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, bir gazetecinin F-4 uçaklarıyla ilgili sorusu üzerine, ‘’Gerekli açıklama yapılacaktır. Müsaade edin, acımızı yaşayalım’’ dedi. 


NE OLUR BUNLARI KALDIRIN

Baba Hayri Tanış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan vekili Bülent Arınç'a taziye diledikleri sırada, "Ben yandım başkaları yanmasın, bunları ne edin edin kaldırın," dedi. Acılı baba, yanına gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a da, "Sayın Bakanım sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin" diye yakardı. 


6 AY SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

Bayrampaşa’daki evinin önünde helallik alınmasının ardından naaşı Ataköy 5. kısım camisine getirilen Şehit Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın cenazesine ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Acı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın da katıldı. Cami avlusunda taziyeleri kabul eden şehidin annesi Refika Delikanlı, şehit pilotun 6 ay sonra evliliğe hazırlandığı nişanlısı Ayşe’ye sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verildi.


Babadan hüzünlü bakış

Şehit Pilot Mustafa Delikanlı’nın cenazesi helallik alınması için son kez Bayrampaşa’daki baba ocağına getirildi. Bir süre önce kalp ameliyatı geçiren baba Mehmet Delikanlı oğluna son kez evinin penceresinden baktı.


Ölen ağabeyinin ismini almış

Konya’da eğitim sırasında düşen F-4 savaş uçağında şehit olan pilot Mustafa Delikanlı’nın ismini 10 yaşında hayatını kaybeden ağabeyinden aldığı öğrenildi. Delikanlı’nın ağabeyi Mustafa’nın henüz 10 yaşındayken mahallede top oynadığı sırada düştüğü ve başını beton zemine çarparak hayatını kaybettiği belirtiliyor. Çocuklarının vefatından sonra dünyaya gelen oğullarına ağabeyinin ismini veren aile, şimdi abisiyle aynı kaderi paylaşan oğulları için gözyaşı döküyor.

#şehit
#cenaze
#tören
9 yıl önce