|

Sehven tam 5 yıl yattı

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 08:43 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
MUSTAFA SAİT ÖZKAN

Ergenekon davasında 14 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan İbrahim Özcan’a ait olmayan 5 ayrı telefon hattını Özcan adına yazıp tape düzenleyen iki polis memurunun, “görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanmasına başlandı.


TAPE KOTAMIZ VARDI

88. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Ali Avcı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM) görev yaptığını söyleyerek, “Günlük yüzlerce tape yapma zorunluluğumuz vardı. Ancak yetiştirebiliyorduk. Sehven hata yapılmış” dedi.


ELEMAN EKSİKLİĞİNDEN

Sanık Mehmet Ali Doğan da söz konusu olayda kasıtlarının olmadığını belirterek, “Eleman eksikliği çekiyorduk” dedi. Sanıklar, ayrıca Ergenekon davasında Özcan’ın bu tapelerle suçlanmadığını iddia ederken, sanıkların avukatı Ali Çelik de Özcan’ın bu tapelerden zarar görmediğini ileri sürerek, “Günde 15, 17 saat çalışmışlar. Hata iş yoğunluğundan kaynaklanmış” dedi.


HAYATLARA MAL OLDUNUZ

Mahkemeden sanık polislere emir verenlerin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmalarını talep eden Müşteki İbrahim Özcan, polislere, “Sizin hatanız yüzünden 5 yıl 2 ay hapis yattım. Ergenekon örgütünün ara yönetici olarak suçlandım. 5 yıl 2 ay 7 metrekare bir hücrede kaldım. Bu hatalarınız insanların yaşamlarına mâl oldu” dedi. 


Kumpas kurdunuz

Müşteki İbrahim Özcan, yanlış tapelerin tutuklandıktan iki yıl sonra Ergenekon davasında çıktığını ve bu tapelerden sorgulandığını söyledi. Özcan, "Yaşanan olay bize kurulan kumpasın bir parçası ve kasıtlı yapıldı” dedi. 

#Ergenekon
#İbrahim Özcan
#polis
9 yıl önce