|

Şifre Kemal Batmaz mı?

15 Temmuz'da darbecilerin 'Kemal'in selamı var' şifresiyle hareket ettiği ortaya çıkmıştı. Darbeyi Adil Öksüz ile birlikte yürüttüğü belirlenen Kemal Batmaz'ın, şifredeki isim olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Yeni Şafak
08:20 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:24 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, Akıncı Hava Üssü'nde kalkışmayı yöneten Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu sivillerle ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Savcı Ramazan Dinç'in darbe girişiminin Hava Kuvvetleri Komutanlığı ayağına yönelik olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında oluşturulan polis ve bilirkişilerden oluşan özel ekip, Öksüz'ün ABD seyahatleri başta olmak üzere tüm faaliyetlerini mercek altına aldı. İlk ABD ziyaretinin 1999 yılında olduğu belirlenen Öksüz'ün kullandığı 06 SIR 49 plakalı aracın PTS kayıtları incelendi. İncelemede, 27 Aralık 2015 tarihinde Ankara'daki ilk darbe toplantısının gerçekleştirdiği tespit edildi. Öksüz'ün Ankara'daki toplantının ardından ise 31 Aralık 2015'te ABD'ye gittiği anlaşıldı.



Şifredeki Kemal o mu?


FETÖ'nün İstanbul'daki TSK sorumlularından biri olan “Cankurt" kod isimli şahsın, 7 SAT komandosuyla darbeden 2 gün önce bir araya geldiği ve “Cuma günü birisi gelecek, 'Kemal'in selamı var' diyecek. Onun her dediğini yapın" şeklinde şifre ilettiği ortaya çıkmıştı. Kalkışmayı yöneten isimlerden birinin de Kemal Batmaz olduğunun ortaya çıkmasının ardından şifreli mesajda geçen “Kemal"in, Batmaz olabileceği değerlendiriliyor.











#FETÖ Darbe Girişimi
#Kemal Batmaz
7 yıl önce