|

Sigaraya park yasağı

Sigara kullanımı açık alanlarda da sınırlandırılıyor. Çocuk parklarında sigara tamamen yasaklanırken, yetişkin parklarının bir köşesinde ayrılan alanda sigara içilebilecek. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, restoran ve kafelerin açık alanlarının üçte birinde sigara içilen alan uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Ankara
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Sigaraya park yasağı
Sigaraya park yasağı

Sigara yasağının kapsamı genişletiliyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu''nun yaptığı açıklamaya göre, çocuk parklarında sigara içilmesi tamamen yasaklanırken, yetişkin parklarının bir köşesinde ayrılan alanda sigara içilebilecek. Restoran ve kafelerin açık alanlarına da sigara sınırlaması getireceklerini ifade eden Müezzinoğlu, ''Açık alanlardaki restoran, kafelerde sigara içilen alan, sigara içilmeyen alan olacak. Üçte bir gibi bir alanı sigara içilebilen alan olarak ayıracağız'' dedi. Müezzinoğlu ayrıca, AVM, hastane gibi yerlerde giriş kapılarından belirli bir mesafe uzakta sigara içme alanları oluşturulacağını belirtti.

SİGARA İÇEN YÜZDE 31''DEN 27''YE DÜŞTÜ

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye''nin sigarayla mücadelede dünyada örnek bir başarı sergilediğini ve Dünya Sağlık Örgütünce bu başarının ödüllendirildiğini söyledi. Türkiye''de sigara kullanım oranının yüzde 31''lerden yüzde 27''lerin altına indiğini ve 2 milyondan fazla vatandaşın sigarayı bıraktığını anlatan Müezzinoğlu, son 5 yılda 15-25 yaş grubunda sigaraya başlama oranının da düştüğünü açıkladı. Müezzinoğlu, 2017 sonu itibarıyla sigara kullanım oranını, yüzde 25''lerin altına indirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, ''Esas hedefimiz 2023''lerde yüzde 20''ler ve altına inebilmek'' dedi.

CAMİ AVLUSUNDA DA İÇİLEMEYECEK

Nargilenin de yasak kapsamı içine alındığına işaret eden Müezzinoğlu, açık alanlarda sigara kullanımının sınırlandırılmasıyla ilgili, ''Açık alan restoranlarda, ''Zaten komple açık, masalar da açıkta, her masada herkes sigara içebilir'' dersek, masadaki veya yan masadaki içmeyene haksızlık ediliyor. Dolayısıyla açık alanlardaki restoran, kafelerde sigara içilen alan, sigara içilmeyen alan düzenlemesine gideceğiz'' şeklinde konuştu. Cami, hastane bahçelerinde ve AVM girişlerinde düzenlemeye gideceklerini belirten Müezzinoğlu, ''Cami avlusunda, çıkar çıkmaz yakıyor, yok. AVM, hastane girişlerinde, giriş kapısından belirli bir mesafede çizgiler çizilecek, o mesafe dışında sigara içme alanları yapılacak. Açık alan gibi. Oralarda sigara içilecek'' dedi.


10 yıl önce