|

Şoför uyudu facia geldi

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın üyeleri için düzenlediği gezi acı sonla bitti. Antalya'ya günü birlik geziye katılanları taşıyan otobüslerden biri, Isparta'nın Gölbaşı mevkiinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Şoförün uyuması sonucu meydana gelen kazada 13 kişi öldü 33 kişi de yaralandı.

.
00:00 - 15/09/2014 понедельник
Güncelleme: 23:18 - 14/09/2014 воскресенье
Yeni Şafak
Şoför uyudu facia geldi
Şoför uyudu facia geldi

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerini Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı turistik Side Mahallesi'ne götürmek üzere günübirlik tur düzenledi. Oda yönetimi ve üyelerinden oluşan 115 kişilik kafile, önceki gece yarısı Afyonkarahisar'dan 2 otobüs ve 1 minibüsle hareket etti. Sandıklı İlçesi yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde mola veren kafile, Isparta'yı geçtikten sonra Burdur üzerinden Antalya'ya ulaşan 160 kilometrelik yol yerine daha kısa ve tenha olan 120 kilometrelik Dereboğazı Yolu'nu tercih etti.

GEZİ ACI SONLA BİTTİ

Sinan Doğruay yönetimindeki otobüs, saat 05.00 sıralarından Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Karaöz Deresi Mevkii'nde iddiaya göre sürücünün uyuması sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı. Kaza yerine gelen Burdur Valisi Hasan Kürklü, jandarma ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı. Vali Kürklü, 'Bizim tahminimize göre sürücü uyumuş, hakimiyetini kaybedip yan yatıp epey sürüklenmiş. Toplam 46 kişi vardı otobüste, 13'ü vefat etti' dedi.

Geziye giden otobüslerdeki yolcular, kazanın meydana geldiği yerden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki restoranda kahvaltı yapmayı planlıyordu.

Feci kazada hayatını kaybeden 13 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi. Cenazeleri almaya gelen yakınları fenalık geçirdi.

Dehşeti anlattı

Dereye uçan otobüsün hemen arkasındaki araçta bulunan Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası üyeleri dehşet anlarını anlattı. Kafiledeki ikinci araçta bulunan İhsan Erol, 'Biz yaralıları kurtarmaya çalışırken, yoldan geçen bir vinç durdu. Sürücüsü biraz korktu ama yan yatan otobüsü kaldırarak içeride sıkışanları kurtarmamızı sağladı. Eğer tesadüfen geçmeseydi daha fazla arkadaşımız ölecekti' dedi. Kaza yapan otobüsün arkasındaki araçta bulunan Ramazan Kale ise 'Biz uyuyorduk, saat 05.00 civarıydı kaza meydana geldi. Otobüste uyuyorduk, bağırtıya uyandık' diye konuştu.

Dönüşte ailesi kız isteyecekti

Burdur'daki kazada hayatını kaybeden 13 kişiden geriye acı hikayeleri kaldı. Kazada ölen Benan Mardin'in babası Nurullah Mardin, Afyon'da uğurladığı oğlunun cenazesini Burdur'da almaya geldi. Baba Mardin, dönünce oğluna kız istemeye gideceklerini dile getirerek 'Düğünümüz olacaktı nasip olmadı. Acı haber geldi' diye konuştu. Acılı babanın oğluna doğum günü hediyesi olarak berber dükkanı açtığı öğrenildi.

Beraber öldüler

Kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Gökhan Can'ın kuzeni İbrahim Akyel, Gökhan Can'ın en büyük hayalinin berber dükkanın büyütmek olduğunu söyledi. Akyel, 'Gökhan'ın yeni çocuğu olmuştu. Dört yıllık berberdi. Hayalleri dükkanlarını büyütmekti. Ama olmadı çırağıyla birlikte hayatını kaybetti. En son akşam otobüse bindirdik. Bir daha da konuşamadık. Sabah kaza haberleri geldi. Geriye bir çocuğu ve eşi kaldı' dedi.


10 лет назад