|

Sucu görevden alınınca bizim de görevimiz bitti

Diyanet Vakfı tarafından Ayşe Sucu'nun görevden alınmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu ve Komisyon üyesi 28 kadın, "Bizim de görevimiz bitti" diyerek görevlerinden istifa etti

00:00 - 28/12/2010 Salı
Güncelleme: 00:21 - 28/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Sucu görevden alınınca  bizim de görevimiz bitti
Sucu görevden alınınca bizim de görevimiz bitti

Diyanet Vakfı tarafından Ayşe Sucu'nun görevden alınmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu ve Komisyon üyesi 28 kadın dün istifa etti.

TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu'nun 25 Aralık'ta görevden alındığını hatırlatan Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, bir tepki olarak istifa etmediklerini söyledi. Karabulut, "Yönetim Kurulu Başkanı'nın görevden alınması, bizim de görevimizin bittiği anlamına geliyor. Bir tepki değil, bir sitem" şeklinde konuştu. Sucu ile yeni bir oluşumun içinde yer alacaklarını açıklayan Karabulut, "Yapmış olduğu çalışmaların dikkate alınarak yeni bir göreve atanmasını arzu ederdik" dedi.

Karabulut, merkezde çalışmaları bir ekip bilinci ile yaptıklarına inandıklarını, liderleriyle birlikte hiçbir çıkar beklemeden hatta zaman zaman maddi manevi katkılarda bulunan, gönüllü çalışan, kendisinin de aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyesi 28 kişinin görevlerinin bittiğini düşündüklerini ve TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğüne istifalarını sunduklarını dile getirdi.

Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkan Yardımcısı Karabulut, Ayşe Sucu'nun görevden alınmasının ardından görevden alma gerekçesi ve görevden alma yöntemi konusunda rahatsızlık duyduklarını belirterek, toplu istifa sinyali vermişti.

SENDİKADAN DİYANET'E DESTEK

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak ise görevden alınmasını olumlu bulduğu Ayşe Sucu'nun, 'açıklamaları ve takındığı tutumlarla her zaman İslam dininin söylediklerine ve teşkilat yapısına aykırı bir duruş sergilediğini' öne sürdü. Bir takım çevrelerin 'İslam'ı onların istediği gibi yorumlaması' nedeniyle Sucu'ya sahip çıktıklarını öne süren Şenocak, açıklamasında, 'İslam hiç kimseye göre değişmez, hiç kimse haddini aşarak İslam'ı kendine göre yorumlamasın. Yeni yapılanma döneminde gerçekleşen bu değişiklikleri çok olumlu buluyoruz. Sendika olarak bu değişikliklerin sonuna kadar destekçisi olacağız' görüşüne yer verdi. Kadın Faaliyetleri Merkezi'nin üye sayısının 12 bin değil, bin 200 civarında olduğunu ileri süren Şenocak, bunun bir başarısızlık olduğunu iddia etti.




13 yıl önce