|

Ters yönde facia

Şanlıurfa’da yağışlı ve sisli havada kontrolden çıkan minibüs, ters yöne girerek beton mikseri ve bir otomobille çarpıştı. Ortalığın kan gölüne döndüğü zincirleme kazada çoğu Suriyeli 13 kişi feci şekilde can verirken, 9 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:30 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Şanlıurfa'da ters yöne giren minibüsün neden olduğu katliam gibi kazada 13 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Kaza, dün öğle saatlerinde Şanlıurfa-Akçakale karayolunun TOKİ bağlantısı mevkiinde meydana geldi. Bakır Karaca yönetimindeki 33 DGZ 31 plakalı minibüs, sisli ve yağışlı havada kontrolden çıkarak, ters yöne girdi.



CAMDAN FIRLADILAR


Minibüs, sürücülerinin kimliği henüz öğrenilemeyen 55 SL 017 plakalı otomobil ve 73 DB 338 plakalı beton mikseriyle çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle 3 araç da devrilirken, minibüsteki yolcular camdan fırlayarak yola savruldu. Diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.



CAN PAZARI YAŞANDI


Kazada çoğu Suriyeli 13 kişi feci şekilde can verdi Hurdaya dönen minibüste tam bir can pazarı yaşandı. Mahsur kalan yaralılar, sıkıştıkları yerden itfaiye ve sağlık ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. 9 yaralı, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Cenazeler, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumana götürüldü. Kaza nedeniyle yol yaklaşık 3 saat ulaşıma kapandı. Ölenlerin kimlik tespit çalışmaları sürerken, bazı görgü tanıkları,



Akçakale yönüne giden ve şerit ihlali yapan minibüsün, karşı yöne geçerek beton mikseri ve otomobille çarpıştığını anlattı.



PROTESTO ETMİŞLERDİ


Öte yandan TOKİ bağlantı yolunda daha önce de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelmişti. İlk kez çok sayıda kişinin aynı kazada yaşamını yitirdiği yolun tenha ve kontrolsüz olduğu bu nedenle hız yapan sürücülerin kazaya davetiye çıkardığı iddia edilmişti. Bölge sakinleri, protesto gösterileri yaparak önlem alınması istemişti.



2 yaralının durumu kritik


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi. Güvenç ve beraberindekiler, zincirleme trafik kazasında yaralananların kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Doktorlarla görüştükten sonra hastane çıkışında açıklamada bulunan Güvenç, kazanın yağış ve sisten kaynaklandığının tahmin edildiğini söyledi. Kazaya karışan minibüsün ters yönden geldiğinin tespit edildiğini vurgulayan Güvenç, “Üzücü bir kazaya şahit olduk. Minibüste bulunan çoğunluğu Suriyeli 13 kişiyi kaybettik. Kazada yaralanan 9 kişiden 2'sinin hayati tehlikesi sürüyor”dedi.


#Suriyeli
#trafik
#kaza
9 yıl önce