|

Tes-iş terörü

Tes-İş İzmir Şube Başkanı Muammer Ekim, yöneticileri ile birlikte Enerji-İş sendikasını basarak darp girişiminde bulundu. Tes-İş yöneticileri, İzmir Şube Başkanı Osman Kahve''ye tehdit yağdırdı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 23:17 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tes-iş terörü
Tes-iş terörü

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) İzmir Şube Başkanı ve yöneticileri terör estirdi. Tes-İş sendikasına üye olan, daha sonra aldıkları kararla Hak-İş konfederasyonuna bağlı Enerji-İş sendikasına geçiş yapan Osman Kahve ve Ergün Biçen, Tes-İş sendikasının tehditlerinden kurtulamıyor. ''Tes-İş üyeleri bizi düşman olarak görüyor'' diyen Osman Kahve, Enerji-İş sendikasının örgütlenmesini kabullenemediklerini söyledi. Formen odasında görevi başında olan Ergün Biçen ve Enerji-İş sendikası İzmir Şube Başkanı Osman Kahve''nin bulunduğu yeri basan Tes-İş İzmir şube başkanı ve yöneticileri kapıyı hızla kapatarak hakaret etmeye başladı. Osman Kahve ve Ergün Biçen''e tehdit yağdıran Tes-İş yöneticileri, bir taraftan küfürler savururken, bir taraftan da darp girişiminde de bulundu. Yükselen sesler üzerine odaya gelen Başmühendis Celal Aktaş da hakaretlerin ve tehditlerin hedefi oldu. Güvenlik görevlilerin müdahalesi ile olay ciddi boyutlara ulaşmadan durduruldu, Tes-İş üyeleri dışarı çıkartıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Odasında çalışırken basılan Ergün Biçen, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Hakaret ve tehditlere maruz kalan Osman Kahve ve Celal Aktaş''ın şahit olduğu olayla ilgili suç duyusunda şu ifadeler yer aldı: ''20 Ekim 2014 tarihinden itibaren benim ve ailemin başına herhangi bir olay gelirse, Tes-İş Başkanı Muammer Ekim ve temsilciler Hasan Korkmaz, Bekir İrgin, Soner Gökün, Duran Yıldırım, Özkan Demirdöğen sorumludur.'' Aynı ekip daha önce de Enerji-İş Sendikası Makine İmalat Donatım Şube Müdürü Erol Sofuoğlu''nu odasında darp etmişti.


10 yıl önce