|

Tsunami gibi

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, sahilde tsunamiye benzer dev dalgalar oluşmasına sebep oldu. Giresun'da 6 metreye ulaşan dalgalar sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu bir süre ulaşıma kapandı.

.
00:00 - 25/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:19 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Tsunami gibi
Tsunami gibi

Giresun'da fırtına nedeniyle yaklaşık 6 metreye ulaşan dalgalar, sahil yoluna vurdu. Dalgaların oluşturduğu su birikintileri nedeniyle ulaşım yapılamayınca Karadeniz Sahil Yolu, Bulancak ilçesinde Trabzon yönüne, Keşap ilçesinde de Giresun yönüne kapatıldı. Yol, fırtınanın dinmesi ve suyun tahliye edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

YOLU PANZER AÇTI

Yolun trafiğe açılma çalışmalarına polis ekipleri de panzerlerle destek verdi. Sahil yolundaki park halindeki araçlarda dalgalar nedeniyle hasar oluştuğu görüldü. Kentte fırtınanın neden olduğu hasarın tespiti için çalışma başlatıldı.

Rize'de Çamlıhemşin ilçesinde sağanak nedeniyle Çamlıhemşin-Ardeşen karayolu bir süre trafiğe kapandı. İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Çamlıhemşin-Ardeşen karayoluna toprak kayması nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

BİR KADIN KAYBOLDU

Güneysu ilçesinde de sağanak dolayısıyla dereler taştı, bazı çay tarlaları zarar gördü. Fındıklı'da dalgaların getirdiği odunları toplamak istediği belirtilen bir kadından haber alınamıyor.İlçede gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış dolayısıyla ilçe merkezinden geçen Arılı Deresi taştı, dere kenarındaki cadde ve sokakları bu bastı.

HIZI SAATTE 50 KM

Kastamonu'nun Abana ilçesinde de saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle dalgalar, sahil şeridinde hasara yol açtı. Gece saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarın etkili olduğu ilçede 3-4 metre yüksekliğindeki dalgalar sahil yürüyüş yollarına kum ve taş doldurdu. Bartın'ın Amasra İlçesi'nde de, fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu.

Artvin'de dereler taştı

Artvin'de de etkili olan yağış nedeniyle bazı dereler taştı, küçük çaplı heyelanlar yaşandı. Gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle kentin sahil kesimindeki Hopa ilçesi ve bağlı köylerdeki bazı dereler taştı. Küçük çaplı heyelanların da yaşandığı ilçenin Sugören, Başoba, Başköy ile Eşmekaya köylerinde heyelan ve sel tehdidine karşı 5 ev tedbir amacıyla tahliye edildi.


10 yıl önce