|

Türk halkı affetmeyecek

Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin Ermenilerin tek taraflı ve gerçeklerden uzak iddiaları yönünde açıklamalarda bulunan Rusya, Almanya ve ABD'ye çok sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:56 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Dışişleri'nin açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesinin kınandığı ve reddedildiği vurgulanarak, "Bu tür siyasi açıklamalar Türkiye bakımından yok hükmündedir” denildi.


Açıklamada, “Rusya'nın Kafkaslar, Orta Asya ve Doğu Avrupa'da yüz yıl boyunca gerçekleştirdiği kitlesel katliamlar, sürgünler ve Holodomor gibi topluca cezalandırma yöntemleriyle özellikle kendi tarihinde Türk ve Müslüman halklara yönelik insanlık dışı uygulamaları göz önüne alındığında, “soykırımın” ne olduğunu ve hukuki boyutunu esasen en iyi kendisinin bilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.



TÜRKLERE SUÇ İSNAT ETME HAKKI YOK


Dışişleri Bakanlığı, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un soykırım ifadesini kullanmasını da aynı sertlikte kınadı. Gauck'un, Türk milletine işlemediği bir suçu isnat etme hakkı olmadığı vurgulanan açıklamada, “Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'un, temsil ettiği insanlar arasında bulunan yüzbinlerce Türk asıllı Alman vatandaşının düşüncelerini yok sayması ibret vericidir. Türk halkı, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'un bu ifadelerini unutmayacak ve affetmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.



OBAMA'NIN AÇIKLAMASI TARAFGİR


Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Barack Obama, 1915 olayları için kullandığı 'Büyük Felaket' açıklamasını da kınandı. Dışişleri'nin açıklamasında “Obama'nın açıklamasının, I. Dünya Savaşı'nda yaşananların, Ermeniler kadar Türk halkı bakımından da hassasiyet taşıdığı gerçeğinden kopuk olması ve tek taraflı bir bakış açısını yansıtması sorunludur. Bu seçici ve tarafgir adalet anlayışını reddediyoruz” açıklamasında bulundu.



#Dışişleri Bakanlığı
#obama
#putin
#ermeni meslesi
9 yıl önce